Bin2bil
Bilbyen 2
4300
Holbæk
Danmark
Bilforhandleren Bin2Bil er rykket fra trange rammer i Holbæk midtby til rummelige og meget stilrene rammer i Holbæks vestlige del. Efter en partneringaftale fik virksomheden Morten C. Henriksen A/S opgaven med byggeriet i hovedentreprise, mens Kullegaard Arkitekter A/S tegnede det nye bilhus samt forestod totalrådgivning på projektet i samarbejde med Alectia A/S som rådgivende ingeniører. I marts 2013 gik byggeriet i gang, og i december 2013 stod det 5.300 kvm store hus klar til at blive taget i brug.
Facade i glas
Ved ankomsten til Bin2Bil er det den imponerende glasfacade, der først og fremmest falder i øjnene. 500 kvm glas, der fungerer som et imponerende udstillingsvindue og samtidig signalerer åbenhed og imødekommenhed. Udstillingshallen er seks meter høj og bliver holdt oppe af solide stålsøjler, der også holder ståltaget på plads. Et tag, hvor en stålbeklædning runder bygningen af på elegant vis. Den er leveret af virksomheden Hoesch Byggesystem A/S og består af 200 millimeters mineraluldssandwichpaneler. Det er et system, der er nemt at montere. Hvert element er seks meter langt og vertikale samlinger er dækket af et aluminiumssystem, der skjuler fæstninger. For at undgå at skulle skære pladerne til, har man i samarbejde med hovedentreprenøren sikret, at bygningens mål netop passer til panelernes dimensioner. - Hoesch Byggesystem A/S blev i 2012 opkøbt af virksomheden Kingspan Insulated Panels, fortæller direktør Per Røddik.
- De to firmaer var sidste år en enhed, men ved årsskiftet blev det besluttet, at dele de to virksomheder i to selvstændige firmaer på det danske marked. Husets helt centrale lokale er naturligvis det store udstillingslokale, der med sine 1.500 kvm udgør den væsentligste del af komplekset. Med seks meter til loftet er det et imponerende og stort lokale, med god plads til de mange udstillede biler. De står placeret på et gulv belagt med solide keramiske fliser. Loftet holdes på plads med enorme gitterspær, der på en og samme tid har råstyrke til at holde det enorme loft på plads, men samtidig virker let og næsten skulpturelt. Man kunne let forledes til at tro, at de er en del af udsmykningen og ikke en del af den bærende konstruktion.
- Det er da også derfor vi har valgt at anvende gitterspær her i udstillingshallen, fortæller hovedentreprenøren, Morten C. Henriksen.
- Hvis vi havde anvendt den traditionelle betonbjælke ville rummet have fået et helt anderledes udtryk. Det er Kullegaard Arkitekter A/S, der har udtænkt denne konstruktion, ligesom de har udtænkt andre elegante og funktionelle løsninger i huset.
Administrativ kerne