Havglimt

:
oktober 2019
Havglimt - p-kælder

Boligbygningerne er opført på en byggegrube med plads til p-kælder og teknik. Kræfterne fra bærende facader og vægge føres ned gennem transferdæk og søjler fra Contiga Tinglev.

Havglimt - køkken alrum

De moderne boliger har opholdsrum i sammenhæng med køkken og med udsigt til Øresund. Totalentreprisen er løftet af Hollufgård i Odense, en del af Arkitektgruppen A/S.

Havglimt - altaner

Boligerne er disponeret med mindst en – ofte to – rummelige altaner, der vender ud til det frodige og rolige gårdmiljø, som Arkitektgruppens projekt har lagt stor vægt på.

Havglimt - gårdareal

Havglimt lægger vægt på bæredygtighed, der kan tolkes som miljøhensyn, men også som hensyn til beboernes trivsel; derfor har alle boliger også et uderum – altan eller terrasse.

Havglimt - facade

Havglimt-boligerne fremstår som et argumenteret og velgjort projekt med mønstermurværk i flere farver. Sweco Danmarks tegnestue Aarstiderne Arkitekter har ført pennen.

previous next

Havleje

En svanemærket lejebolig på en central placering og med udsigt til Øresund – den opskrift bør tiltrække mange unge familier, mener Arkitektgruppen og tilbyder nu 85 af slagsen

Byggefakta

Havglimt
Amager Strandvej 22-24
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Amager Strandvej 20 ApS
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Hollufgård A/S
Ingeniør:
Henry Jensen A/S
Areal:
9500 kvm.
Byggesum: 
160 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2018 - september 2019

For nogle få årtier siden var havet en transportvej for gods på skibe; havnene var travle og beskidte, uegnede til ret meget andet end sjakbajser, stevedorer og bolværksmatroser. Det er lidt sjovt at tænke på, når man i dag ser kajer og kyststrækninger tæt besat af lækre boliger med den nu så eftertragtede havudsigt. Fra at være en arbejdsplads er havet blevet til fritid og glæde, til rekreation og til stille ro for travle familier.

Det er et nyt projekt ved Amager Strandvej et ganske godt eksempel på: Havglimt, hedder det, og om end navnet tegner billeder fra sommerlandet med feriehuse og strandhoteller, så er Havglimt metropolens bæredygtige boliger med en central placering på det inderste Amager. Her er man tæt på restauranter og cafeer, metro og storbyens puls; her er høj lækkerhedsfaktor og masser af moderne bekvemmeligheder til en husleje på 15-18.000 om måneden for tre værelser med 100 kvm. Det er ikke billigt, men det er ikke desto mindre målet for mange moderne familier, der ikke har mod på at brydes med prioritetslån og omkonverteringer. I en tid, hvor parathed til omstilling og fleksibilitet er toppen af menneskelige dyder, smager den uforpligtende lejebolig bedre end eget hus og have.

Det har investorer og udviklere for længst spottet, og resultatet kan ses i Hovedstaden netop nu, hvor de nyeste boligprojekter overvejende er til udlejning. Også Arkitektgruppens, som indeholder 85 moderne familieboliger i størrelsen 65 – 110 kvm med uderum i form af altaner og terrasser. Dertil kommer et fælleshus, der tager hånd om beboernes sociale fællesskab med et tilbud om festlokaler og faciliteter til de stunder, hvor svigerfamilien kommer på besøg.

Svanemærke

Den specielle krølle på netop Havglimt-projektet er, at Arkitektgruppen præsenterer det som særligt bæredygtigt, endda ”svanemærket” *).

Det er Sweco Danmark – Aarstiderne Arkitekter, der har projekteret, men for særligt Svanemærke-ambitionerne står søstrene Louise og Julie Witting, som er en del af ejerskabet bag Arkitektgruppen. Virksomheden blev etableret af faderen, arkitekten Jørgen Witting i 1986.

– Vi er særligt optagede af miljø og bæredygtighed, og derfor var det naturligt, at Havglimt skulle være et svanemærket byggeri, noget som vi er meget stolte af, lyder det fra bygherresøstrene Louise og Julie Witting. Det betyder, at det er et grønt byggeri med et lavt energiforbrug, og at byggematerialerne er nøje udvalgte for at opnå det sundeste indeklima.

Sundhed og trivsel er også en slags overskrift for den fælles gårdhave, som boligejendommene indrammer. Gårdens grønne miljø er baseret på græs og træer, men vel at mærke ikke en hvilken som helst slags: De bærer spiselige frugter! Havens formål skal ikke bare være ophold og samling af beboerne, men også at tilbyde frugter som stikkelsbær, blommer og ribs, frugtbuske og træer, som bygherren formoder vil have interesse fra mere barnlige sjæle.

– Gårdrummet skal danne ramme om afslapning og hyggelige stunder. Derfor er der dannet små oaser med borde/bænkesæt spredt ud over gården, påpeger Julier Witting.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 5

Ungdomsbolig

Aarhus Kollegiet

Fællesskab i flere niveauer

Domicil

Candynavia

En rund og en firkant

Uddannelsescenter

College360

Komplekst skolebyggeri

Bolig

Havglimt

Havleje

Skole

Lindbjergskolen

Skole med aktivitetstorv

Sport

Nyt Helsingør Stadion

Førstedivisions stadion med plads til udvidelse

Bolig

Risskov Brynet – Område 1 og 2

Aarhus’ længste facade

Bolig

Rygaard Park, etape 1 og 2

Bygget til velvære

Plejecenter og genoptræning

Sankt Joseph

Ældreliv bag klostermure

Hospital

Sydvestjysk Sygehus

Bynært sygehus med nuanceret facade

Domicil

Tresu Group

Industribyggeri med klassisk betonfacade i stort format

Bolig

Trylleskoven II

Almene boliger i høj kvalitet

Offentlige kontorer

Vejen Rådhus

Rådhus i nye klæder