Dansk Computer center
Delta 6
8382
Hinnerup
Danmark
For kun 4 år siden opførte DCC et nyt domicil da virksomheden startede op i Hinnerup i 1995. Da var det en forbedret sikkerhed det gjaldt, idet virksomheden ligger inde med store værdier i computerudstyr til distribution. Den store satsning på sikkerhed stoppede alle forsøg på indbrud, men virksomheden voksede fortsat og denne gang er det medarbejdernes trivsel, der er i centrum. De positive erfaringer med sikkerhedsforholdene blev taget med til dette nye hus, der ligger lige op af det tidligere domicil. Fra Århusvej bemærker man slægtskabet mellem de to domiciler, der begge er opført af Byggefirma Ole Grønlund A/S og tegnet af Aarhus Arkitekterne A/S. Ole Grønlund har desuden bygget et tredje nabohus i samme materialer.
Virksomheden har i dag 44 ansatte, hvoraf hovedparten arbejder med salg, logistik og administration. De har fået bedre plads og et bedre kontormiljø med vægt på en lys og moderne indretning og masser af dagslys, bl.a. fra et ovenlysvindue, der som en rygfinne går i hele husets længde. Udover de store mængder dagslys giver det på solskinsdage et flot skyggespil over trapperummet også midt i huset.
DCC er et rigtigt familiefirma, og måske derfor mærker man straks en omsorg for de ansattes ve og vel. Blandt de 44 ansatte er der ikke mindre end 7 forskellige nationaliteter, der handler med IT i en lang række lande, også uden for Europa.
DCC’s nye domicil består af 2.400 kvm kontor (tidligere domicil 850 kvm) og et lager på 2.800 kvm med 4 porte (tidligere domicil 2.150 med 3 porte). En del af kontoret er endnu ikke indrettet, men er forberedt til firmaets voksende skare af medarbejdere. Administrationsdelen af domicilet er orienteret mod Århusvej og udgør firmaets nye ansigt og identitet. Her åbner huset sig op med en langstrakt glasfacade, der er afbrudt på midten. En let aluminiumsramme skærer sig ind i den mørke betonkrop og udgør derved en enkel, men markant kontrast i facaden.
Aluminiumsrammen med glaspartiet ”går om hjørnerne” og er med til at definere indgangspartiet mod sydøst. Vinduespartiet i 2 etager er primært vertikalt orienteret med sprosser i skiftende rytme. De vandrette inddelinger er ligeledes varierende, nærmest dansende. Det samlede billede af glasfacaden er en let, spejlende og levende flade, der dog ikke giver meget indblik i husets indre. Glasfacadens vertikale orientering står i en fin modvægt til domicilets store skala og bygningens lidt lave placering i forhold til vejbanen. De to nabobygninger, der er meget familiære i udtrykket, forstærker også den horisontale oplevelse af stedet.
Hele alufacaden med solafskærmning og beklædninger er leveret af FP Alu-Glas A/S i Viborg. Dele af facaden er specialløsninger, lavet til denne opgave. Claus Pedersen fra firmaet er glad for at have været med til at bidrage så stærkt til husets samlede identitet og udtryk med de elegante og lette alufacader. Beton-Tegl A/S i Støvring må også siges at have leveret en del til byggeriet, med betonelementer til vægge, bjælker, trapper, dæk, tagelementer og de sorte, frilagte facader. Firmaet var også betonleverandører til DCC’s tidligere domicil ved siden af, ligesom byggefirmaet Ole Grønlund fra Hobro. Ole Grønlund A/S har været totalentreprenører på projektet og haft fordelene ved at have bygget begge DCC’s domiciler. Byggerierne adskiller sig, ifølge Hans Christensen fra Grønlund, ved en del flere installationer i det nye hus og mere glas indenfor.