Scandic CPH Strandpark

:
april 2021
Scandic CPH Strandpark - facade
Scandic CPH Strandpark - murværk

Projektets afsæt er det maritime miljø ved Kastrup havn, hvis idyl danner bagtæppe for filtset murværk, stål og glas. Byggegrundens data blev tjekket af Jord·Miljø A/S inden byggestart.

Scandic CPH Strandpark - lobby

Scandic CPH Strandpark åbner i maj, hvorfor interiøret i skrivende stund ikke var helt færdigt. Fotoet viser dig fint, hvordan hotellets lyse lobby vil modtage gæsterne.

Scandic CPH Strandpark - terrasse

Ved restauranten på Scandic CPH Strandpark har Søgaard Stålbyg leveret og monteret en rummelig terrasse, der både kan bruges til servering og til redning i brandsituationer.

previous next

Fem minutter i boarding

Lufthavnshoteller er i vælten; det viser de senere års projekter i Kastrup. Nu åbner et mere – denne gang med Scandic-kæden som idémager og historiefortæller

Byggefakta

Scandic CPH Strandpark
Amager Strandvej 401
2770 Kastrup
Danmark

Bygherre:
Skanska Danmark A/S
Arkitekt:
Schmidt, Hammer & Lassen A/S
Totalentreprenør:
KPC København A/S
Ingeniør:
ÅF Buildings Denmark
Andre aktører:
Bogl ApS
Areal:
25500 kvm.
Byggesum: 
566 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2018 - april 2021

Infrastrukturen omkring en lufthavn inviterer til hoteldrift. Naturligvis. Alligevel er det usædvanligt, at tre mastodonter fra hospitality-branchen i de senere år har gjort sig til hverandres naboer ved Københavns lufthavn i Kastrup: Clarion i 2002, Comfort, åbnet i 2019, og nu Scandic, som snart slår dørene op. Alle tre ligger det berømte stenkast fra lufthavnen, få minutter før security-check. Til sammen tilbyder de knap 1500 værelser til lufthavnens gæster.

Til forskel fra de to konkurrenter har Scandic-kæden valgt at satse på andet og mere end nærheden til lufthavnen. Kædehotellets efternavn siger det selv: CPH Strandpark. Det kan man oversætte til toppen af hotelgæsters ønskeseddel til ferien: himmel, sol og vand! Når hotellet samtidig indenfor 600 m har både metrostation med hurtig citykontakt og lufthavnens gates, så er adressen skræddersyet til hoteldrift.

Selv siger Scandic om sit nye hotel, der åbner i maj, at det er ”meget mere end blot et hotel”. Det er en oplevelse med valg mellem 357 værelser, en konferenceafdeling og et større wellnessområde, pittoresk placeret ved Kastrup havn. Læg dertil at også dette byggeprojektet er lidt af en himmelstormer (i en dansk målestok) med 11 etager og derfor også tilbyder en ”skybar”, så er der både havudsigt og underholdning 24/7.

Scandic CP Strandpark er i det lys ikke bare et full-service hotel, men også et miks af storby og højhus med den ene hånd og et skvæt strandhotel, sol, vand og postkort med den anden.

Det er også fortællingen, som arkitekturen fra Schmidt Hammer Lassen udruller her 10 m fra Øresund: Fire, jævnt traditionelle bygningskroppe af murværk og stål, glas, tombak og grønne tage, som først i mødet skaber det dynamiske narrativ om dansk bygningskultur med et globaliseret twist.

Scanport

Det hører med til historien, at Scandic CPH Strandpark indgår som en del af distrikt Scanport, som er under udvikling af ejendomskoncernen Skanska for at blive til en ny bydel i hovedstaden. Scanport opstår på resterne af det industrielle område på Amager, hvor Kastrup Glasværk lå sammen med f.eks. Bryggergården, hvis bygninger er bevaret som en historisk nabo til det nye hotel.

Når Scanport står færdig om et par år, vil her være udviklet omkring 100.000 nye etagemeter med erhverv. Et kontorhus på 4500 kvm er under opførelse som en del af Scandic komplekset og vil blive forbundet med hotellet via en overdækket gangbro. På den måde skabes både synergi og sammenhæng mellem hotellets tilbud og erhvervsbygningens aktiviteter.

Forberedelserne

Scandic CPH Strandpark er konstruktionsmæssigt afprøvede løsninger med bærende betonelementer som facader, dæk og søjler. Betonkernen er beklædt med filtset murværk, og ikke-bærende partier er lukket med tombak og glas ved funktionsområder med central betydning: restaurant, foyer, wellness. Hotellets hovedbygning er opdelt i to fløje, sat i V-form; den ene på 12, den anden fløj på ti etager med en let penthouse- og tagterrasse på toppen.

Byggeriet blev påbegyndt efter grundige miljøundersøgelser på det forhenværende industrielt benyttede grundstykke. Rådgivervirksomheden Jord·Miljø A/S blev sat på opgaven med at udføre geotekniske undersøgelser, undersøge nærmiljøet, forklassificere den opgravede overskudsjord og registrere hindringer i undergrunden forud for pæleramning.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2021 nr. 1

Bolig og butik

Albanikarréen, Fisketorvskarréen og Nørregadehuset

Nyt byrum med bygninger i guld, sølv og bronze

Kontorhus

Emil Christian Hansen Hus

Carlsberg Byens gyldne stjerne

Bolig

Emmahus

Leg med murværket i Bellakvarter

Offentlige kontorer

Erhvervsarkivet - Retten i Aarhus

En historisk perle som ramme for Retten i Aarhus

Skole

Erlev Skole

Skolebyggeri med innovative byggeprocesser og materialevalg

Bolig

Langs Søen

Boliger med wauw-effekt

Lager

Proshop, Højbjerg

Danmarks største robotlager bygget på rekordtid

Bolig

Risskov Husene

Ny bydel kun fem km fra Aarhus C

Bolig

Sukkerkvarteret, 2. etape

Nye boliger i rustik, charmerende skal

Domicil

Systematic

Skulpturelt højhus ved Aarhus Å

Lager

Taulov Dry Port

Kæmpemæssigt vartegn