Scandic Hotel Aarhus

:
september 2012

Hotel Scandic Aarhus City er meget gennemført i indretningen. Særligt lyssætningen giver en variation i det ellers meget åbne og sammenhængende rum og en fin oplevelse af nærvær.

Der er en flot rumlig dynamik i sammenhængen mellem reception, bar, morgenmadscafé og restauranten, der er forbundet af en rolig atmosfære.

Foto fra P. Olesens nedbrydning: Der lå en stor opgave med nedbrydning af bygninger på grunden, før hotelbyggeriet kunne påbegyndes.

previous next

Nyt hotel med atmosfære

På en hjørnegrund i Aarhus City har Scandic netop åbnet et indbydende og moderne hotel med en international tone

Byggefakta

Scandic Hotel Aarhus
Østergade 8-12
8000 Aarhus
Danmark

Bygherre:
NorCap A/S, A. Enggaard A/S
Bygherrerådgiver:
Krook & Tjäder
Arkitekt:
Aart Architects A/S
Totalentreprenør:
A. Enggaard A/S
Ingeniør:
Moe & Brødsgaard A/S
Areal:
17000 kvm.
Byggesum: 
235 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2010 - marts 2012

I en smal og trafikeret gade mellem Rådhuset og Strøget ligger hotellet på et hjørne med en bemærkelsesværdig sammenbygning af en ældre, bevaret bygningsfacade og et nyt urbant fem-etagers hus. Fra gadens kaotiske indtryk træder man ind i Hotel Scandic Aarhus City og oplever først og fremmest ro. Fra receptionen folder rummene sig gradvist ud med lounge, bar, café og restaurant efter hinanden, der smidigt hænger sammen og dog har adskilte funktioner. Den imponerende luftighed er skabt ud af en fin udnyttelse af de eksisterende niveauer og en udnyttelse af hele rumhøjden til en gennemført belysning og enkle virkemidler i farver og antydninger af rum med nedhængte skørter og bokse med ovenlys. Den afbalancerede stil giver en fornemmelse af nærhed og ro, men også et sanseindtryk af hele spektret for de vågne øjne.

Historisk facade

På grunden har tidligere ligget Østergades Hotel, der startede som den Folkelige Forsamlingsbygning. Stedet har kort sagt kulturhistoriske rødder og bygningens facade er samtidig et fint eksempel på historicismen i Aarhus. Her er både pilastre, balustrader, gesimser og to sfinkser bevaret ... Alt bag den fredede facade er fjernet udover nogle andre værdiløse bygninger. Nedbrydningsfirmaet P. Olesen og Sønner A/S har haft opgaven med at rydde grunden. Gamle søjler fra den svundne teatersal er dog reddet og anvendt i den nye restaurant.

Det nye hotel med 228 værelser og plads til 400 konferencegæster er opført af A. Enggaard A/S og tegnet af aart arkitekter a/s, Bønnelycke Arkitekter og Krook & Tjäder. På imponerende vis er det lykkedes at samle mange funktioner og kvadratmetre på den attraktive grund. Parkering er naturligvis samlet i en kældergarage og et lyst gårdrum giver lys til den side af hotellet. Den nye del af hotellets facader er en fortolkning af byens mange forskellige facadeudtryk. Frem- og tilbagetrækninger giver en dynamik i de mørke områder, mens et hvidt kontinuerligt bånd skaber sammenhæng for bygningens to facader og ikke mindst blikfang.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 4

Plejecenter og genoptræning

Bistrupvang

Stilfuldt plejecenter med sprøde detaljer

Sport

Dybbøl-Hallen

Sportshal på de gamle skanser

Bolig

Emiliedalen

Variationer over hvide boliger med glas og zink

Uddannelsescenter

Handelshøjskolen Aarhus

Transparent multirum i stram teglskal

Domicil

Krifa Aarhus

Blikfang til svungne facadebånd

Bolig

Lyngby Søpark

Langtidsholdbare boligblokke i Lyngby

Kulturcenter

Magion

Magien slippes løs i Grindsted

Bolig

Seminariebyen

Sammensat seminarieby

Skole

Skolen på Bülowsvej

Det magiske kvadrat

Bolig

Staarupvej Boligbyggeri

Kant på indpassede boliger

Sport

Stevnsbadet

I pagt med særegen natur

Bolig

Søtoften

Passivhuse med dobbelt ankomst