- Vi fik en henvendelse fra en facadeentreprenør, som skulle have udskiftet et enkelt beskadiget element, der havde siddet på facaden i Dommerparken på Bogtrykkervej. Resten af facaden, som blev leveret af os i 1987, var intakt og kunne genanvendes som led i en facaderenovering, fortæller salgsdirektør Ole Brandt, BB Fiberbeton AS.
Dommerparken stod frisk i hukommelsen hos Ole Brandt, der omkring 1980 udviklede virksomheden i Lille Skensved ved Køge fra traditionel elementfabrik til udvikler og producent af et stærkt miks af sand, vand, cement og fibre.
- Vi begyndte at sende glasfiberarmeret beton på markedet i 1980, men der gik et par år, inden arkitekter og ingeniører havde taget ideen til sig. Dommerparken var således et pionérprojekt for os. Det er glædeligt at konstatere, at vores produkt i den grad har kunnet modstå miljøpåvirkninger, men det overrasker os ikke. Den fiberarmerede beton indeholder, i modsætning til traditionel beton, en akrylpolymer, som modvirker nedbrydning fra syreregn, siger Ole Brandt.
Dommerparken, som er en karrébebyggelse med lejligheder og daginstitutioner, skulle renoveres, fordi isoleringen bag facadepladerne trængte til udskiftning og forstærkning. I den forbindelse afmonterede og genopsatte man BB Fiberbetons mønstrede facadeplader, der er placeret mellem vinduesbåndene og på altankanter. Elementerne fik ved den lejlighed en gang maling, men har ellers ikke haft behov for at blive renoveret.
I dag er BB Fiberbeton en af blot tre producenter af glasfiberarmeret beton i Skandinavien. Anlægget i Lille Skensved producerer årligt 20.000 kvm tyndskalselementer i fiberbeton. I København kigger tusindvis af mennesker dagligt på BB Fiberbetons produkt, der beklæder væggene på samtlige Metrostationer.