Danske virksomheder involveret i OL-byggeri trækker altid medieoverskrifter. Det gjaldt også i sidste uge, hvor det mediemæssigt hidtil ukendte og kun godt to år nystiftede byrums– og landskabsarkitektfirma Schulze+Grassov ApS i København trak overskrifter.
De meddelte, at de sammen med det internationalt kendte tyske Behnisch Architekten (red. Oliver Schulze har kendt og arbejdet sammen med Stefan Behnisch i 10 år) har tegnet masterplanen for afholdelsen af sejlsportskonkurrencerne til OL 2024 i Kiel, som danner grundlaget for OL-ansøgningen om værtskabet. I så fald kan det blive tredje gang i Kiel. Hvis altså OL-komiteen i 2017 beslutter sig for at Kiel og Hamburg bliver tildelt værtskabet. Og hvis indbyggerne i de to delstater ultimo november i år ved en borgerafstemning stemmer for tildelingen.
Kontor i London
Men OL-projektet er kun toppen af ”isbjerget” af projekter hos Schulze+Grassov, som har oplevet to succesfyldte år projektmæssigt. Men også regnskaberne afspejler samme succes med en 10 dobling af resultatet før skat til en lille million i 2014. Selskabet er stiftet primo 2013 af de to tidligere medarbejdere hos Gehl Architects, britisk fødte, arkitekt Oliver Schulze og danske arkitekt Louise Grassov.
Oliver Schulze fortæller til Byggeeksport, at de i dag har 10 medarbejdere, hovedparten er udlændinge og tilføjer, at de i år har ansat Oliver Schulze, Louise Grassov og Matt Dearlove, London den engelske arkitekt Matt Dearlove, som direktør for deres kommende engelske kontor. Han kommer fra et job som Creative Director hos Beyond Green Development og har 10 års erfaring med store byudviklingsplaner i London, New York og Rusland.
Succesfulde år
Foruden danske projekter fylder og har fyldt især også store udenlandske projekter i Rusland, USA, England og Tyskland. Det har nemlig været to succesfylde år projektmæssigt og Oliver Schulze fortæller herom til Byggeeksport, at han betragter det engelske marked betragter som spændende og med store muligheder for dem. Derfor planlægger de også at åbne et kontor i London. Dels fordi han selv har tætte kontakter og dels har de fået nogle store projekter.
Blandt andet peger han på, at de blev håndplukket af én af Englands rigeste ejendomsbesiddere Duke of Westminsters private udviklingsselskab Grovenor Estate (red. Selskabet er meget aktiv ikke blot i UK men også i USA, Kina, Europa med bl.a. kontor i Stockholm og ejer af seks svenske shopping-centre) for at tilføre hans udviklingsplan for et ny bykvarter i Bermondsey den skandinaviske tilgang til offentlige byrum ind i projektet.
Endvidere tilføjer Oliver Schulze om deres engelske projekter, at de har vundet et projekt i Borough Anfield, hvor de i samarbejde med en engelsk arkitekt skal lave en udviklingsplan til 8.000 boliger.
Kilde: Byggeeksport