Ny metode til fundering

Ifølge danske tømrermestre spares der både tid og penge ved at fundere med en løsning, der er velkendt i Tyskland

Ifølge danske tømrermestre spares der både tid og penge ved at fundere med en løsning, der er velkendt i Tyskland. Skruefundamenter, der kan bruges til at opbygge konstruktioner, giver en langt hurtigere byggeproces til glæde for bygherre og tømrermester.

Andreas La Cour og hans svende i tømrerfirmaet Landin & La Cour Byg er i de kolde vintermåneder i færd med at opføre en speciallavet terrasse for en kunde i Humlebæk. Tre terrasser bygges sammen og bliver til én stor terrasse, der kommer til at danne ramme om udeliv med udsyn til Øresund.

Ifølge tømrermester Andreas La Cour bygger de konstruktionen væsentlig anderledes end mange af kollegaerne fra andre tømrerfirmaer. Landin & La Cour Byg bruger nemlig skruefundamenter til at fundere terrassebyggeriet, hvor store skruer skrues ned i jorden i stedet for at grave ud og støbe fundament.

Denne metode til fundering har været benyttet i Tyskland siden 1994, hvor Klaus Krinner opfandt skruefundamentet, men skruerne er først slået igennem på det danske marked inden for de seneste år.

-Vi har bygget terrasser i 12 år, og de sidste to år har vi brugt skruefundamenter, fordi vi har fundet ud af, at det er den bedste løsning i forhold til holdbarhed, effektivitet og økonomi, siger Andreas La Cour.

Han forklarer, at hans tømrerfirma sparer tid, fordi de ikke skal vente flere dage på, at betonen hærder, ligesom de slipper for at grave og køre jord væk. Samtidig kan funderingsarbejdet udføres i én omgang. 

For to år siden skulle Landin & La Cour Byg bygge en terrasse for en kunde på en grund, der ligger op til en å. Derfor skulle tømrerfirmaet finde en måde at bygge konstruktionen på, så den ikke ville sætte sig med tiden på den fugtige grund. Bygherren foreslog Andreas La Cour at bruge skruefundamenter fra Nemt Fundament, og tømrermesteren så gode muligheder i den løsning.    

-Vi har lige siden anvendt skruefundamenter i alle terrassebyggerier. Det er den bedste løsning, fordi der ikke er noget træ, som kommer i kontakt med jorden og dermed intet træ, der rådner,” siger Andreas La Cour og fortsætter:

- For både os og vores kunder spiller det også en stor rolle, at skruefundamenterne kan genbruges og skrues i jorden andre steder, hvis byggeriet senere skal flyttes.

Skruefundamenterne kan genbruges, fordi de har gevind. Desuden er de langtidsholdbare, fordi de består af varmforzinket stål, hvoraf mindst 75 procent er genbrugsstål.