TL Byg: startede i et hønsehus for 50 år siden

I 1974 startede TL Byg som en lille familievirksomhed i Frejlev - side har virksomhefen udviklet sig til en stor og erfaren totalentreprenør

I 1974 startede den nordjyske entreprenørvirksomhed TL Byg som en lille familievirksomhed i Frejlev. Siden har TL Byg udviklet sig til en stor og erfaren totalentreprenør med flere prominente byggerier bag sig. Søndag den 20. oktober 2024 kan virksomheden fejre 50-års jubilæum, og stifterne ser tilbage på et halvt århundrede præget af udvikling og forandring.  

Siden sin spæde start i 1974 har udviklingen i TL Byg været støt stigende, og i 1999 valgte entreprenørvirksomheden at samle alle sine aktiviteter på Gartnervej i det sydlige Aalborg. Søndag den 20. oktober rammer TL Byg en helt særlig milepæl, når virksomheden kan fejre 50-års jubilæum.

Ejerne og stifterne af TL Byg, de to svogre Georg Thinggaard og Flemming Larsen, startede virksomheden op i ydmyge omgivelser tilbage i 1974, nemlig i et tidligere hønsehus i Frejlev ved Aalborg. Egentlig var det planen, at virksomheden kun skulle have to ansatte, men sådan gik det ikke ligefrem. I dag – 50 år senere – tæller virksomheden ca. 150 ansatte, og efter flere prominente byggerier har TL Byg efterhånden sat sit tydelige præg på særligt Nordjylland.

- Da vi startede virksomheden for 50 år siden, var det helt centrale for os at have den nære kontakt med kunderne, og selvom vi i dag er meget større, er det stadig det, der er kernen i TL Byg. At vi er tæt på kunderne, og at de kan mærke det i den måde, vi arbejder på. Vores virksomhed er bygget på tre enkle værdier – tillid, respekt og kommunikation, og det er fortsat disse tre værdier, der er fundamentet i TL Byg, lyder det fra den ene af TL Bygs stiftere, Georg Thinggaard. Han fortsætter:

- Selvom det oprindeligt var planen kun at være to ansatte i TL Byg, havde vi aldrig været, hvor vi er i dag, uden vores dedikerede og loyale hold af medarbejdere. Flere af vores medarbejdere har kunnet fejre både 25- og 40-års jubilæum og har således været med på en stor del af TL Bygs rejse. Vi er meget stolte af og ikke mindst taknemlige for, at vi sammen med medarbejderne har kunnet drive virksomheden i 50 år.

Med til at forme Aalborg

Da Georg Thinggaard og Flemming Larsen startede virksomheden op i 1974, var det første større projekt at renovere og sætte nye vinduer i herregården Ulvedal mellem Skørping og Blenstrup – til en beskeden timepris på 30 kroner.

Siden har projektrepertoiret udviklet sig betydeligt, hvor TL Byg har stået i spidsen for flere markante byggerier og renoveringer, såsom Musikkens Hus, Kunsten og Aalborg Lufthavn.

- Vores kundecases favner bredt og indebærer både projekter i og udenfor Nordjylland. Men der er ingen tvivl om, at vi gennem årene har stået i spidsen for mange store byggerier i Aalborg, hvor vi blandt andet har været med til at ombygge og modernisere en stor del af byen. Vi forsøger at vise, at vi med vores fagkompetencer og erfaring kan finde løsninger, der opfylder kundens krav – og det er uanset, om vi taler om store erhvervsbyggerier eller specialløsninger for private kunder, lyder det fra medstifter Flemming Larsen.