Tyske Solarlux er kendt for sine foldedørsløsninger, hvor væghøje glaselementer ved hjælp af kuglelejer kan skubbes sammen, så de åbner facaden maksimalt. Nu har Solarlux kombineret foldedøren med en fleksibel ydre klimaskærm, som reducerer CO2-udslip og øger komforten.
Som referenceprojekt har Solarlux valgt sit eget nye hollandske hovedkvarter i byen Nijverdal. Byggeriets arkitekt Wolfgang Herich gik efter maksimal uafhængighed af energitilførsel og anvendelse af så lidt teknisk klimakontrol og kunstig belysning som muligt. Resultatet er en formgivning, der udtrykker virksomhedens identitet og filosofi i en transparent og åben arkitektur med et bæredygtigt klimastyringssystem. Bygningen er genstand for et treårigt forskningsprojekt i klimaeffekter.
CO2mfort facaden er bygningens kerneelement, både hvad funktion og design angår. Ideen bag giver mindelser om tidligere tiders dobbeltruder. Bygningens indre er omgivet af en varmeisolerende facade bestående af SL 65-foldedøre i træ og glas med en panelhøjde på tre meter. Denne indre facade er på ydersiden omgivet af et SL 25 XXL rammeløst skyde-/dreje-system, der kan forskydes i hele gulvets bredde og udgør en ydre skal af uisoleret glas.
Den dobbelte facade skaber derved en tilgængelig facadekorridor, der omkranser bygningen på tre sider. Den ydre glasfacades primære funktion er at beskytte mod vejrliget, mens den indre facade er konstrueret som en varmebarriere mellem bygningens indre og miljøet udenfor.
Begge facader kan i varierende grad åbnes uafhængigt af hinanden og foldes helt til side. Det giver de ansatte mulighed for at vælge den ønskede rumtemperatur manuelt, afhængigt af vejret. Ved en arbejdsstation for to personer er det muligt at regulere luftstrømmen så eksakt, at den ene så at sige kan arbejde ud mod fri luft, mens den anden holder vinduerne lukket for trækgener.
Bygningens passive opvarmningskoncept udnytter, at vinduesåbningerne kan varieres i størrelse, og der er ikke brug for mekaniske ventilationssystemer.
Solarlux CO2mfort facadens lastbærende søjler er forsynet med standardiserede tilkoblinger for varme- eller køleelementer. De enkeltstående, faste SL 65-paneler foran søjlerne er forberedt for montering af solcellemoduler. Det er også muligt at foretage en senere installation af decentraliserede ventilationselementer, der tillader genbrug af overskudsvarmen.