En rationaliseret produktion af gule oste er baggrunden for, Arla Foods udvider ostemejeriet i Taulov med 14.000 kvm, hvilket vil øge produktionen med 60 procent til 45.000 tons ost om året.
Udvidelsen sker i flere etaper, og med det fremtidssikrede design vil udvidelserne ifølge den rådgovende ingeniørvirksomhed Alectia kunne ske med minimale forstyrrelser af den eksisterende produktion. Det oprindelige designkoncept sikrer muligheder for en hurtig udvidelse med afprøvet design og samtidig fleksibilitet til ændringer, hvor ny procesteknologi stiller krav til ændringer i det oprindelige bygningsdesign.
Arla meddelte allerede i foråret 2011, at mejeriet rationalisere produktionen af gule oste ved at samle den på anlæggene i Nr. Vium og Taulov, mod at mejerierne i Klovborg, Hjørring og Falkenberg blev nedlagt.
Første etape med en byggesunm på 250 mio. kr. er netop igangsat - byggeriet vil foregå i flere etaper over de næste år. Første etape forventes at være afsluttet august næste år.