Hvad har Sydhavnsskolen i København til fælles med Statens Museum for Kunst og Lighthouse på Aarhus Havn? Bygningerne får alle lette skillevægge beklædt med fibergips fra Fermacell.
- Der er forskellige grunde til at bygge med vore skillevægge. Nogle af dem handler om materialets særlige lydisolerende egenskaber og skruefasthed. Men økonomi tæller mest. Der skal ofte kun bruges ét lag Fermacell, når der skal bruges to lag kartongips, så arbejdstiden er kortere. Desuden skal der bruges færre stållægter, fordi der tillades en større afstand, lyder argumentationen fra Fermacell selv.
Jakon A/S er en af de største tømrervirksomheder i København. Virksomheden kører nu to prøvesager med Fermacell handypladesystem i stedet for kartongips.
- Vi har skelet til Jylland, hvor vi kan se, at flere entreprenører er gået over til Fermacell fibergips. Det er en tendens, vi ikke kan sidde overhørig, forklarer projektchef Teddy Pedersen og byggeleder Kenneth Asbjerg.
- I dag er det kun økonomien, der tæller, og det er kun, når der er alternativer, at vi finder bunden på markedet. Det her vil skærpe konkurrenceevnen både hos de danske producenter af gipsplader og hos Fermacell, siger han.
Foto: Brian Jensen er med på at forsøge nye byggemetoder. Han er en del af sjakket på Sydhavnsskolen, der som det første i tømrerfirmaet Jakon laver skillevægge med Fermacell fibergips.