Byggebranchen melder fortst om sjøje tider. Seneste sammensatte konjunkturindikator fra Danmarks Statistik viser således et uændret niveau på minus 20 i marts mod minus 21 i februar, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Indikatoren har således ligget inden for et interval mellem minus 13 og minus 24. Der er derfor stadig ingen tegn på fremgang i stemningen inden for bygge- og anlægsbranchen, hvilket er en direkte følge af den generelle stemning i økonomien.
- Konjunkturindikatoren består af to komponenter, ordreindgangen og beskæftigelsen, og for marts er der ligeledes tale om et mere eller mindre uændret niveau. I marts var beskæftigelsesforventningerne på minus 8 mod minus 12 i februar, hvilket er en svag bedring. Dog tør vi ikke helt tro på en tendens, da det ikke er usædvanligt, at indikatoren svinger i det leje fra måned til måned. Men skal vi tale om svagt positive tendenser, kan de til dels henføres til håbet om, at BoligJobplanen alligevel ikke afsluttes. Ordreindgangen i marts er derimod den samme som i februar, nemlig minus 29. Altså kan vi ikke konkludere, at en mulig genoplivning af BoligJobplanen gennemsyrer statistikken, siger Ulrikke Ekelund, cheføkonom i BRFkredit.
- Vi kan således konkludere, at bygge- og anlægsbranchen fortsat er inde i en hård periode. Vores forventning er svage konjunkturer i de næste par år, hvilket naturligvis smitter af på den tid, det tager, før byggebranchen atter har gravet sig fri af finanskrisen dybe hul. Bliver det vedtaget, at BoligJobplanen forlænges til også at gælde 2013 og 2014, kan det få en positiv afsmitning på efterspørgslen og dermed beskæftigelsen. Vi afventer dog den endelige vedtagelse, da regeringens vækstplan fortsat er på tegnebrættet, siger Ulrikke Ekelund