Bygningsstyrelsen ønskede at indgå rammeaftale om bygherrerådgivning i forbindelse med almindeligt byggeri på universitetsområdet. Det blev et rådgiverteam bestående af Grontmij, NORD Architects,P&Partners og MRM Arkitektur som vandt rammeaftalen om Bygherrerådgivning i Område øst.
Bygningsstyrelsens byggesager favner bredt og omfatter bl.a. ny- og tilbygninger, moderniseringer, vedligehold mv. Det har været vigtigt for Bygningsstyrelsen at finde en bygherrerådgiver, der kan varetage opgaver, der spænder bredt – fra granskning til foranalyser samt strategisk tænkning i forhold til Bygningsstyrelsen som en ejendomsvirksomhed.
Og nu er det netop offentliggjort, at rådgiverteamet bestående af Grontmij som kontraktholder, NORD Architects, P & Partners samt MRM Arkitektur er udpeget som vindere af rammeaftalen, område øst - bestående af institutionerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Teamet er valgt på baggrund af et EU-udbud, hvor fem prækvalificerede teams afgav tilbud på opgaven.
- Teamet har tilsammen en omfattende erfaring med statsligt byggeri - herunder byggeri til politi, domstole, ministerier samt forsknings- og undervisningsbyggeri. Derfor har vi også et indblik i beslutningsprocesser og succeskriterier i statslige organisationer og en viden om, hvor vigtigt det er, at bygherren kan have tillid til at tid, økonomi og kvalitet overholdes, siger afdelingschef for Bygherrerådgivning i Grontmij, Lone Ankjær.
Grontmij har med sin afdeling for bygherrerådgivning og mange års erfaring et stærkt fundament inden for alle de forhold, der knytter sig til professionel bygherrerådgivning fra drift til færdigt byggeri.
NORD Architects har et bredt erfaringsgrundlag med bygherrerådgivning og projektudvikling inden for flere overlappende faglige felter. Opgaverne spænder fra bygherrerådgivning, brugerdialog og -processer, visionsarbejde og bæredygtig byplanlægning til konkret formgivning af bygninger.
P & Partners er en selvstændig konsulentvirksomhed med mangeårige kompetencer inden for bygherrerådgivning og med stor erfaring inden for statsligt byggeri; blandt andet fra udvidelsen af Panum-komplekset, Mærsk Bygningen.
MRM Arkitektur er ligeledes en selvstændig arkitekt- og konsulentvirksomhed med en bred erfaring inden for byggeri og planlægning og med særligt fokus på vidensdesign i form af planlægning, udvikling og design af rammer for videnstunge og vidensbaserede organisationer – herunder teknologi og uddannelse.
Det samlede rådgivningsteam vil derfor kunne hjælpe Bygningsstyrelsen med at udvikle langsigtede løsninger og styrke en helhedstænkning i respekt for grundlæggende samfundskvaliteter som bygningskultur, sunde omgivelser for mennesker og energibevidste løsninger.
- Vi er som samlet team meget glade for at have fået tildelt opgaven, og vi glæder os til at komme i gang! Vi vil tilstræbe at yde en helhedsbaseret rådgivning som bringer teamets samlede kompetencer i spil på en målrettet og fleksibel måde, siger partner i NORD Architects, Johannes Pedersen.
Rammeaftalen træder straks i kraft, og der vil være mulighed for at udvide rammeaftalens anvendelsesområde til også at omfatte bygherrerådgivning i forbindelse med byggesager på kontorområdet, når rammeaftalen udløber i 2014.