I Københavns Kommune har man siden d. 1. april haft mulighed for at ansøge om tilladelse til bygge- og miljøprojekter direkte på nettet. Københavns kommune opfordrer nu alle, der ønsker at ansøge om byggetilladelse i kommunen, til at benytte Byg og Miljø løsningen. Fra d. 1. december 2014 bliver det nemlig obligatorisk at sende sin byggeansøgning via denne løsning.
Siden d. 1. april har man hurtigt, enkelt og effektivt kunnet søge om tilladelse til bygge- og miljøprojekter direkte på nettet. Københavns Kommune opfordrer nu alle, der ønsker at ansøge om byggetilladelse, til at benytte sig af den digitale løsning Byg og Miljø.
Fokus på brugervenlighed
Byg og Miljø er designet med fokus på brugervenlighed og giver blandt andet borgere og virksomheder et bedre overblik over den dokumentation, de skal udfylde, samt en løbende status på deres ansøgning. Brugeren bliver guidet sikkert gennem hele ansøgningsprocessen og bliver løbende informeret om, hvor langt man er i forløbet, og hvilke oplysninger man endnu mangler at udfylde. Ansøgere undgår derfor tidskrævende indhentning af ekstra dokumentation, som man måske ikke var opmærksom på fra start.
- Vi ser frem til at flere af vores ansøgere benytter Byg og Miljø, og vi forventer, at det vil give borgere og virksomheder en oplevelse af, at det er blevet nemmere, hurtigere og mere enkelt at søge om tilladelser til bygge- og miljøprojekter, siger Lis Napstjert, Centerchef i Center for Bygninger.
Udnytter de digitale muligheder
Byg og Miljø tilpasser sig automatisk den type projekt, som borgeren eller virksomheden søger om tilladelse til, og den digitale løsning tilbyder guidede forløb til det konkrete projekt. Som bruger af Byg og Miljø får man også en digital projektmappe, hvor man hele tiden kan holde øje med, hvor langt kommunen er i behandlingen af sagen. Her kan man også vælge at få tilsendt en sms eller mail, når der er nyt i sagen.
Byg og Miljø dækker hele bygningsreglementet, så alle ansøgninger fra borgere og virksomheder vil derfor være dækket ind. Byg og Miljø indeholder også et avanceret kort, som trækker på fællesoffentlige data, der ofte er meget nyttige at kende, før man beslutter sig for at ansøge om tilladelse til et bygge- eller miljøprojekt.
- Hvis man fx står og kigger på drømmehuset, kan man nu nemt og hurtigt få overblik over mulighederne på grunden. Det samme gælder naturligvis, hvis man står og drømmer om nye projekter på sin egen grund og gerne vil have et hurtigt øjebliksbillede af mulighederne, siger Morten Bøgedal, Byg og Miljø-projektleder i Center for Byplanlægning.
Manglende kendskab er en udfordring
På nuværende tidspunkt er det dog kun 5 % af de borgere og virksomheder, som siden 1. april 2014 har ansøgt om byggetilladelser, der har benyttet sig af den digitale løsning.
- Det fortæller os jo, at langt fra alle kender til Byg og Miljø endnu. Derfor er det også ekstra vigtigt, at vi sammen hjælper hinanden med at gøre borgere og virksomheder opmærksomme på, at d. 1. december er skæringsdag, og så bliver det obligatorisk at sende sin byggetilladelse via denne løsning, siger Lis Napstjert, Centerchef i Center for Bygninger.