Universitetssygehuset i Malmø gennemgår netop nu en omfattende modernisering. Visionen er et sygehus i verdensklasse. Projektet følges nøje af projektorganisationen, der bor ved siden af sygehuset i midlertidige moduler, der som noget helt særligt er monteret i tre etager og specialindrettet af White Arkitekter.
Frem mod 2023 gennemfører Region Skåne en gennemgribende modernisering af sygehuset i Malmø med nye faciliteter til sundhedspleje, akutmodtagelse, bedre infrastruktur og mange andre forbedringer. Når byggeriet står færdigt, bliver det Sveriges tredje største sygehus. De nye rammer skal skabe de bedst mulige betingelser for en høj kvalitet og sikker pleje i fremtiden.
Med så omfattende et byggeprojekt har Region Skåne valgt at lægge et midlertidigt projektkontor i forlængelse af hospitalet. Man regner med, at omkring 150 mennesker får deres gang i lokalerne. Sygehuset ligger centralt i Malmø, og projektorganisationens nye kontor er placeret i sammenhæng med det eksisterende byggeri på sygehusområdet.
”Når man befinder sig i en aktiv byggefase med så omfattende et byggeri som sygehuset i Malmø, hvor der indgår mange store og små projekter samtidig, er det meget vigtigt at have let adgang til byggepladsen. Derfor har det stor betydning, at projektorganisationen befinder sig tæt på området. Samtidig giver det os mulighed for at være i tæt kontakt med sygehuspersonalet undervejs, og det har stor værdi for hele byggeprocessen,” siger projektleder i Region Skåne Kristina Olofsson.
Attraktive og fleksible løsninger
Området omkring sygehuset er i forvejen tæt bebygget, så der var brug for fleksible og rummelige kvadratmeter på relativt lidt plads. Med modulløsninger fra Temporent er det lykkedes at skabe et attraktivt kontormiljø i tre etager, der imødekommer de behov, som projektorganisationen har og kan justeres i forhold til nye behov løbende.
”Der var behov for en løsning, der gav plads til mange mennesker på få kvadratmeter. Det behov har vi kunnet imødegå med vores RYMD modul, der er markedets mest rummelige modul. Med sine 14 meter giver modulerne frihed til både at lave mindre kontorer og åbne planløsninger med en åben og lys atmosfære. Det er en god løsning for projektorganisationen, som har brug for fleksible og funktionelle lokaler indtil sygehuset står færdigt,” forklarer regionschef i Sydsverige Krister Landén.
Forbillede for andre
Region Skåne har lagt vægt på, at projektkontoret skal være et godt eksempel for lignende midlertidige kontorer. Projektet skal vise, hvordan man kan øge kvaliteten i et midlertidigt projektkontor uden at gå på kompromis med komforten. Løsningen fra Temporent viser, at det er muligt at gøre brug af standardmoduler og stadig gøre det indbydende, funktionelt og tilpasset specialbehov. Samtidig har Region Skåne valgt at samarbejde med White Arkitekter om indretningen, så lokalerne viser det nyeste inden for indretning af aktivitetsbaserede kontorer.
”Der er ofte meget modstand, når man skal flytte til et aktivitetsbaseret kontor. Det var der til dels også i vores organisationen. Men efter vi er flyttet ind i Temporents moduler, har det hurtigt ændret sig til et meget positivt indtryk. Modulernes fleksibilitet og rummelighed fungerer rigtig godt til de behov, vi har i organisationen, hvor der også er brug for at anvende lokalerne til møder, foredrag og information,” slutter Kristina Olofsson.