PLH Arkitekter har, i samarbejde med COWI og ALL, fået førstepræmie i indbudt konkurrence om Fremtidens Rådhus i Høje- Taastrup. Rådhuset skal kickstarte udviklingen af den nye bydel Høje- Taastrup C. ”Vi ser meget frem til at arbejde med et visionært byggeri, der understøtter kommunens ønske om et inviterende og levende rådhus, der fremmer de demokratiske processer,” fortæller Søren Mølbak, PLH Arkitekter.
I samarbejde med COWI og ALL har PLH Arkitekter fået førstepræmie i indbudt konkurrence om Fremtidens Rådhus i Høje- Taastrup. Rådhuset skal kickstarte udviklingen af den nye bydel ”Høje- Taastrup C.” – et byudviklingsprojekt, der forvandler Høje- Taastrup ved at etablere et nyt bycentrum, der bliver kommunens grønne og pulserende bydel med masser af liv og oplevelser.
-Vi er utroligt glade for at have vundet konkurrencen om et nyt, spændende og ikonisk pejlemærke og samlingspunkt, der skal binde Høje- Taastrup sammen. Vi glæder os til at komme i gang med opgaven og ser meget frem til at arbejde med et visionært byggeri, der understøtter kommunens ønske om et inviterende og levende rådhus henvendt til borgere, medarbejdere og samarbejdspartnere; Et rådhus der både fremmer de demokratiske processer og bylivet i den nye bydel, fortæller Søren Mølbak, partner og arkitekt, PLH Arkitekter.
Synligt vartegn
Det markante rådhus er placeret som et tårn og synligt vartegn midt i det grønne strøg i Høje- Tåstrup C´s nye bypark mellem City 2 og den fremtidige nye by. Rådhuset ligger i parkens knækpunkt som et formidlende led mellem det eksisterende byggeri, den nye park og City 2, og bliver således omdrejningspunkt for den nye bydel. Det skulpturelle byggeri har karakter af landmark og bliver derfor et stærkt åbningsgreb for Høje- Taastrups nye centrum i den nye bydel, der sætter rammen og en ny, tættere og mere levende by. Tårnet vil stå som pejlemærke for Høje- Tåstrups borgere midt i det grønne og vil skabe en fin komposition i samspil med City 2´s udstrakte lave volumen.
Rådhusbygningen er udformet som et landskabeligt tårn, der henvender sig til parken og byens borgere i en åben og imødekommende gestus. Terrasse, soldæk og opholdssteder omkranser huset i førstesals højde i et plateau, der inviterer indenfor og trækker parken op omkring bygningen via fire trapper. Trapperne er udformet som aktivitetstrapper, der indbyder til leg, aktiviteter og rekreativt ophold. Bygningen er omkranset af parken og forpladsen er udformet i parkens formsprog med permeable flader og høj grad af begrønning. Det grønne flyder op til bygningen, og der skabes et behageligt grønt og inkluderende uderum i tæt tilknytning til parken. Rådhuset rækker ud i parken og bliver dermed et naturligt og inviterende samlingspunkt