Arkitektfirmaet C.F. Møller skal tegne udbygningen af Københavns Universitets Panum-kompleks på Blegdamsvej. Byggeriet skal blandt andet huse frontlinjeforskning inden for områder, som er afgørende for fremtidens behandling af blandt andet kræft, hjertesygdomme, demens, sukkersyge og allergi. Projektet indeholder bl.a. et 16 etager høj forskertårn og en park.
- Arkitektfirmaet C.F. Møllers vinderforslag indgår i tæt relation med nærområdet, og vil blive et smukt og velfungerende bygningskompleks til glæde for brugere og by. Ud fra en samlet vurdering af de opstillede bedømmelseskriterier arkitektur, funktion, teknik, energiforbrug og økonomi er det konkurrencens mest overbevisende og suveræne forslag til en udbygning af Panum, siger vicedirektør i Universitets- og Bygningsstyrelsen, Connie Barfod, der også er formand for juryen.
Arkitektfirmaet C.F. Møller har vundet konkurrencen i samarbejde med Rambøll og SLA samt følgende konsulenter: aggebo&henriksen, Cenergia, Gordon Farquharson samt Innovation Lab.
Projektkonkurrencen om udbygningen af Panum er udskrevet af Universitets- og Bygningsstyrelsen og Københavns Universitet, og juryen består udover repræsentanter herfra af medlemmer fra Københavns Kommune og fire fagdommere. Alle de syv konkurrenceforslag har været anonymiserede indtil, der var truffet en afgørelse.
Udbygningen af Panum er hårdt tiltrængt, dels fordi mange af de eksisterende laboratorier er gamle og nedslidte, dels fordi der i de kommende år er behov for flere kvadratmeter til vigtig sundhedsforskning. Målet med byggeriet er, at skabe tidssvarende laboratorier, auditorier og undervisningslokaler til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets forskere og studerende og samtidig styrke samspillet mellem universitetet og den omkringliggende by. Byggeriet hænger sammen med de planer, der er om at udvikle en del af Nørrebro til Vidensbydel Nørre Campus.
Universitets- og Bygningsstyrelsen og Københavns Universitet skød projektkonkurrencen i gang i juni 2010. Gennem en prækvalifikation blev syv danske og internationale teams af arkitekter og ingeniører udvalgt som totalrådgivere til at give deres bud på opgaven. Nu hvor vinderforslaget er kåret, skal Universitets- og Bygningsstyrelsen og Københavns Universitet i tæt samarbejde med Arkitektfirmaet C.F. Møller frem til udgangen af 2012 udarbejde det endelige projekt. Byggeriet skal tages i brug i slutningen af 2014.