Øland er i fuld gang med at levere en af virksomhedens største ordrer på Nyt Hospital Herlev. Det sker i tæt samarbejde med portugisiske entreprenører og rådgiveren NNE. Tilfredsheden med samarbejdet er så stor, at Øland har kurs mod flere projekter sammen med den ene entreprenør.
Når Nyt Hospital Herlev tages i brug, står der Øland på en stor del af løsningerne. Det gælder al isolering, røgspjæld, runde og rustfri kanaler, special produkter til brandlukning i ventilationsentreprisen samt isolering på brugsvand og tagvand i VVS-entreprisen.
Ordren, som løber op i et større millionbeløb, er en af virksomhedens største. Det er samtidig den første ordre, Øland afvikler i tæt samarbejde med de to portugisiske entreprenører Vieira Lopes og Ramos Ferreira. Samarbejdet går over al forventning og kan blive retningsgivende for fremtidige dansk/udenlandske konstellationer.
-Vi har et fantastisk godt samarbejde med portugiserne. De er meget professionelle, dygtige og imødekommende. Vi bruger lidt mere tid, fordi vi også hjælper med forståelsen af de tekniske og lovmæssige krav. Til gengæld har vi en tættere relation, der får projektet til at skride smidigt og fleksibelt fremad. Derfor har dette samarbejde åbnet vores øjne for udenlandske entreprenører i en trængt dansk byggebranche, siger salgskonsulent i Øland, Niels Thrane, der er primus motor i samarbejdet med de portugisiske entreprenører.
Danske underleverandører er et plus
Vieira Lopes har ansvar for ventilationsmontagen og isolering af ventilationen, og Ramos Ferreira står for montage og isolering af det kolde og varme brugsvand. De to entreprenører har hver især omkring 30 medarbejdere tilknyttet byggeprojektet, alle fra Sydeuropa, men på danske overenskomster med videre. 75 procent af produktleverandørerne er til gengæld danske.
Øland skulle oprindeligt kun levere teknisk isolering, men har efterfølgende leveret en stor del af kanalerne og andre produkter til ventilationsentreprisen som følge af det gode samarbejde.
-Der er mange anderledes regler og små detaljer på det danske marked, man skal være opmærksom på som udenlandsk entreprenør. Derfor er det afgørende for os at samarbejde med danske leverandører. Øland var de første, der viste os tillid, og aftalen med dem åbnede døren til andre danske leverandører. Øland er et godt eksempel på en leverandør der ser muligheder i samarbejdet. Både som rådgiver og på rettidighed og kvalitet i leverancerne er de i en helt særlig liga. Det giver os som entreprenør en stor tryghed og troværdighed, siger Project Manager i Vieira Lopes, Luis Mota.
På vej mod tættere samarbejde
-Det var svært at finde fodfæste i Danmark i starten. Kravene er høje, og som udenlandsk entreprenør skal vi levere dobbelt eller tredobbelt for at blive accepteret. Men det er en sund udfordring, der hæver vores kvalitetsniveau. Vi har haft alle vores kvalitetsfolk på besøg i Danmark for at opleve de danske kvalitetstandarder, og det smitter nu af på vores byggerier i andre lande, siger General Manager i Ramos Ferreira, Paulo Santos og fortsætter:
-Vores samarbejde med Øland er eminent. Deres produkter stryger lige gennem alle godkendelser. Det har stor betydning i forhold til at undgå forsinkelser på denne type store projekter. Vi er imponerede over Ølands kompetencer. Derfor arbejder vi nu på at få dem med på flere projekter, siger Paulo Santos.
Vieira Lopes blev etableret i 1998. Virksomheden har kontorer i seks lande og beskæftiger 130 medarbejdere.
Ramos Ferreira har eksisteret i mere end 35 år. Virksomheden har kontorer i ti lande i Europa, Afrika, Sydamerika og Asien og beskæftiger 700 medarbejdere.