Grønløkkeparken

:
marts 2009

Det grønne område mellem bygningerne skal danne rammen om et godt udeliv for beboerne.

Lejlighederne er åbne og lyse på grund af store vinduespartier. Gulvene i Blok B er egeparket og i Blok A bøgeparket leveret af Årslev Tømrerforretning ApS. Alle lejligheder har også bryggers, hvor der kan installeres vaskemaskine.

Der er brugt SF-sten til parkeringspladsen. Der hører parkeringsplads med til hver lejlighed. Byggeriet er tilpasset den samme højde som de øvrige bygninger, der ligger i området.

Det er HBS Skandinavien ApS, der har leveret de præfabrikerede badeværelser til lejlighederne. En sikker og ensartet løsning, som er hurtig at montere.

Den gule tegl er muret så bagsiden vender ud. Det giver et råt og rustikt præg over bygningerne.

I grundplan har lejlighederne i blok B to terrasser lagt med Holmegårdssten fra IBF Betonvarer, mens lejlighederne på de øvrige etager har to altaner.

previous next

Nye boliger på gammel industrigrund

Grønløkkeparken er bygget på den tidligere industrigrund Odense Konservesfabrik. Området kommer til at bestå af i alt fem ejendomme i en klassisk, minimalistisk stil med stramme linjer

Byggefakta

Grønløkkeparken
Thujavej 43
5250 Odense SV
Danmark

Bygherre:
Kuben Management A/S, Nordicom A/S
Arkitekt:
Creo Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
NovoCon A/S
Ingeniør:
Henneby Nielsen Rågivende Ingeniørfirma A/S
Areal:
9004 kvm.
Byggesum: 
100 mio. kr.

Engang var der konservesfabrik. En vigtig industri i Odense by i 50’erne, placeret lige, der hvor indre by begynder. Konservesfabrikken var som en port til Odense, der hvor Middelfartvej og Vestre Stationsvej mødes. I dag er ruinerne af konservesfabrikken, der stod uberørt hen i årevis væk og et nyt område med 9.000 kvm butiksområde er opført. Ved siden af er nye boligblokke opført i en stil, der passer ind i området.

- Vi har udviklet de her huse til det her sted. Vi ville bygge i byens skala så bygningerne passer ind og ikke være ude af skala med det omkringliggende byggeri. Bygninger skal passes ind med det resterende område. Den første blok er fire etager, fordi det gamle hus overfor også er fire etager. De sidste bygninger mod Kanslergade bliver to etager, så de passer med de huse, der ligger der i forvejen. Det er meget bevidst, fortæller chefarkitekt Gert Johannesen fra Creo Arkitekter A/S, der har tegnet Grønløkkeparken i tæt samarbejde med bygherren Kuben A/S og Nordicom A/S.

Råt udseende

Indtil videre er to blokke opført, men projektet tæller i alt fem blokke, hvor de sidste efter planen skal bygges sidst på året. Den første blok er lejeboliger, mens blok to er ejerlejligheder, som dog også lejes ud med forkøbsret.

I forbindelse med moderniseringen af det sammensatte industriområde blev konservesfabrikken revet ned og grunden udlagt til andet formål. Dele af området er til butiksformål og andre dele er udlagt til boligformål, som tæller Grønløkkeparken.

- Vi har stille og roligt udviklet det her med bygherre. Vi har siddet stille og roligt og fået deres ønsker med ud fra hvordan de ser markedet og hvordan byggeriet passer det ind i det område de vil have. De her huse er tegnet til den her grund og ville for eksempel ikke kunne ligge på Odense Havn, siger Gert Johannesen og forklarer, at der er ændret i ideerne, siden man begyndte:

- Der ligger en lokalplan, hvor det var lagt ud til at skulle være én lang stang med bygninger. Det synes vi var forkert. Man kunne da godt gøre det, men det ville ikke fungere. Vi kigger meget på sol og skyggediagrammer, så det bliver socialt bæredygtigt og godt for de folk der bor her. De folk der bor her kan gå ud og have sol på terrassen. Alle udearealer er solbeskinnet. Det kunne man ikke med den tidligere model, som lokalplanen lagde op til. Det synes vi ikke var attraktivt, fordi friarealerne ville ligge i skygge. Her er der sol, fordi vi har blokkene vendt mod syd og vest og der er altaner og terrasse på begge sidder af hver lejlighed. Det optimerer den sociale side af at bo her, fordi det giver liv i udearealerne, siger Gert Johannesen.

3D-projektering

Som rådgivende ingeniør har Henneby Nielsen A/S været med hele vejen og har i forbindelse med Grønløkkeparken for første gang brugt 3D-projektering. En lærerig proces som har givet fordele.

- Det var spændende at komme i gang med det, fordi det var første gang. Vi kunne godt se at tendensen i branchen går denne vej, så det var naturligt for os at tage skridtet. Det giver nogle klare fordele, fordi det er mere effektivt og man undgår nemmere at der opstår fejl i forhold til på en flad 2D tegning, siger Brian Andersen, der er teknisk tegner hos Henneby Nielsen A/S.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 1

Bolig

Åhaven

Boliger i stringent variation

Kontorhus

Company House

Smukke facader på stribe

Kontorhus

Company Park Com2

Moderne kontorhus i grønne omgivelser

Kulturcenter

DR-Byen segment 4, Koncerthuset

Meteornedslag i Ørestaden

Bolig

Finderup Parken

Boliger i byen med egen park

Hotel og konference

First Hotel Vesterbro

Konferencepavillon i baggården

Bolig

Grønløkkeparken

Nye boliger på gammel industrigrund

Offentlige kontorer

Helsingør Byret

Helsingør Byret i vertikal beklædning

Hotel og konference

Hindsgavl

Kostald forvandlet til hotel

Offentlige kontorer

Kilde Allé

Udsigt og små oaser til skattefolket

Bolig

Magnolia Husene II

Elegance i Porcelænshaven

Domicil

Multiline

Højlager med omtanke

Bolig og kontor

Rørfabrikken

Markante boliger i højden

Domicil

ScanNet

Fra kosteskab til storkontor

Pengeinstitut

Sparbank

Afskærmet bank

Bolig

Stiagergrunden

Den spanske trappe i Værløse

Kontorhus

TV 2

TV 2 holder stilen

Domicil

VKR Holding

VKR-domicil i lysets tegn