Elektromarine
Vestmole 15
9990
Skagen
Danmark
Elektromarine, der leverer køleservice og el til bl.a. fiskeriet og boreplatforme, har indrettet sig med ny administration og nye produktionsfaciliteter på havneområdet i Skagen få meter fra havet. Virksomheden, der ikke mærker meget til finanskrisen, fraflytter sit hidtidige hjem efter bare tre år – for at få mere plads til udfoldelse.
De store linjer i byggeriet er tegnet af arkitekt Jörg Kerchlango, mens CAD-Tegnestuen i Hjørring har taget sig af samarbejdet med myndighederne samt byggetegninger.
Ingeniør Ole Møgelmose har været bygherrerådgiver, mens MT Højgaard står for hovedentreprisen. Og det umiddelbare indtryk er et eksklusivt byggeri.
Byggeriet fremstår som en toetagers vinkel, hvor den længste bygningskrop huser produktionen i nederste etage og administration på 1. sal – og med et stort lager i dobbelt højde placeret i den ’lille’ vinkel i komplekset.
Produktionen er allerede flyttet ind med de første store el-tavler parat til levering. Ovenpå fordeler kontorerne sig på begge sider af en bred, central gang på langs af byggeriet – sammen med badefaciliteter og en stor kantine midt på gangen.
Yderligere kan medarbejdere og ejere glæde sig over adgangen til er række hårdttræ-terrasser med en fantastisk udsigt til Skagens naturområder.
Konstruktionen er hvide sandwichelementer og tagkasetter med tagpap.
- Primært valgt ud fra ønsket om et meget hurtigt byggeri, fortæller Mads Olsson fra MT Højgaard a/s.
- Virksomheden har ønsket at flytte ind, efterhånden som byggeriet stod klar. Vi har travlt. Derfor havde vi behov for at flytte produktion og administration løbende, siger Tage Engsig fra Elektromarine.
Den bærende stålkonstruktion har således været lagt i hænderne på A-L Stål A/S, som på grund af de skrå facader stod med noget af en udfordring.
- Bygningsdelen med produktion for neden og administrationen ovenpå er konstrueret som to separate bygninger, der er boltet sammen, fortæller virksomheden.
Til boltearbejdet var det nødvendigt at køre nogle meget store lifte i stilling.
- Derudover benyttede vi store fodplader på 1. sal – låst med påsvejsede skiver, så vi i sidste ende kunne opnå den nødvendige stabilitet i konstruktionen.
A-L Stål A/S har desuden leveret og monteret langsgående bærebjælker i facaderne i et indskudt ståldæk i lagerdelen af byggeriet. Et dæk som siden er blevet støbt ind i beton.
Spæncom A/S har leveret søjler, huldæk samt de KB-bjælker, som dækkene hviler på til byggeriet.
Endelig er byggeriet karakteriseret ved meget markante vinduespartier på tre sider: skrå, udhængende vinduer i skråtstillede facader.
- Absolut en udfordring, siger arkitekt Morten Madsen fra CAD-Tegnestuen.
Den hvide facade bliver desuden smykket med blå farver omkring hjørnerne på forsiden af byggeriet.
Ud over den nu færdigbyggede vinkel er der allerede projekteret en større tilbygning, der skal give mulighed for den ekspansion, virksomheden ser lige om hjørnet.