Lyngby Søpark

:
april 2010

To nye boligblokke med Lyngby Sø som nabo er holdt i materialer, der med tiden patinerer smukt. Der er altaner til alle lejligheder udført i galvaniseret stål med glasværn og gelænder samt gulv i mahogni.

Lejlighederne er holdt lyse med køkken i åben forbindelse til stuen. Det er Malerfirmaet Brdr. Jakobsen A/S, der har fuldspartlet både vægge og lofter, slebet og malet.

Badeværelserne er optimalt indrettet. Bad Element ApS har leveret 42 præfabrikerede badekabiner, der bl.a. er udstyret med massagebrusesæt.

previous next

Naturvenlige og kontrastrige boligblokke

1. etape af Lyngby Søpark står nu klar med lyse og enkle lejligheder med naturen som nabo

Byggefakta

Lyngby Søpark
Mortonsvej
2800 Lyngby
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S
Bygherrerådgiver:
Ingeniørkontoret Højager ApS
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
V8 Construction A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Areal:
48550 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
Februar 2009 - september 2009

På Mortonsvej i hjertet af Kgs. Lyngby og få skridt fra Lyngby Sø er der skudt to nye boligblokke op midt imellem gamle boligblokke og andre nybyggerier. Med tiden bliver de to boligblokke en del af ni, der tilsammen danner en vifte og hele Lyngby Søpark. De to boligblokke, der står klar, ligger tættest på Fæstningskanalen og Lyngby Sø.

Forskudte for udsigt

De to boligblokke ligger på skrå og forskudt af hensyn til udsigten i forhold til de omkringliggende boligblokke, så både nye og gamle boliger har den bedst mulige udsigt. Der er arbejdet på optimale lysforhold i boligerne, og derfor vender alle opholdsrum mod sydvest.De to boligblokke danner ramme om 42 boliger. Hele projektet ender med 172 boliger på mellem 88 og 120 kvm. Alle har altaner, som vender væk fra vejen. Altanerne er i galvaniseret stål med glasværn og gelænder samt gulv i mahogni og opført som nicher, så ejerne kan bruge dem også i regnvejr. Samtidig skaber nicherne lægivende nære udearealer. Boligblokkenes anden side er mere tillukket og med døre ind til tre opgange. Den ene boligblok er på tre etager, den anden på fire.

Smukkere med tiden

Boligblokkene er holdt i et enkelt design, hvor der er brugt Petersen Tegl D71, der er blandet op med porcelæn. Det giver byggeriet en hvidlig og kølig karakter, der matcher smukt til vinduespartierne, der er holdt i en varm mahogni. Nogle af vinduerne er med udvendig solafskærmning i mahognilameller, der samtidig fungerer som et værn mod indbrud, hvis vinduet står åbent, og man ikke er hjemme. Vinduespartierne har desuden en facade af tombak omkring sig for at slutte af med en muret ramme.

Lige nu står tombakken meget lys, men med tiden patinerer den og skaber en mørk flade midt i det lyse. Det giver en forfinet detalje omkring vinduespartierne i kontrast til det mere rustikke murværk.

- Vi har lægt meget vægt på, at byggeriet ikke kun skal være flot nu og her, men gerne må blive smukkere med årene, hvor de gedigne materialer patinerer med ynde, forklarer arkitekt og partner Torsten Stephensen fra Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der har tegnet Lyngby Søpark.

Gammel p-kælder

Tidligere var det Teknisk Erhvervsskole Center, der gjorde brug af arealerne på Mortonsvej, så der var allerede en p-kælder, der kunne bruges til de nye boligblokke.

- Den eksisterende kælder krævede noget forstærkningsarbejde, som vi i første omgang ikke lige havde regnet med. Men på trods af det, formåede vi at overholde en kun 10 måneders byggetid. Det har været den største udfordring. Men det er lykkedes pga. en meget effektiv byggestyring og et godt samarbejde med bygherrer og underentreprenører, så vi har kunnet holde både tid, pris og samtidig opnået et godt kvalitetsbyggeri, siger Anders Pedersen, projektleder fra V8 Construction A/S, der har været totalentreprenør på projektet.

Boligblokkene har hver tre indgange, der bryder i materialer i forhold til facadens øvrige. Her er brugt aluminium. Opgangene er lyse med hvidt terrazzogulv. Det har været et ønske fra bygherre at bruge mindst muligt plads til opgangene, så lejlighederne får så lille trappeandel som muligt (lejlighederne bliver således større). Dertil kommer, at lejlighederne får en større facadeandel og dermed bedre lys- og udsigtsforhold. Lejlighederne har entredøre i standardhvid BD 30/35 dB leveret af Swedoor-Jeld-Wen, der også har leveret indvendige hvide celledøre, der har greb af børstet stål, og hvide karme til samtlige lejligheder.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 1

Uddannelsescenter

AMU Center Fyn

AMU Center med egen køreskole

Forskningscenter

Cobis

Troldmandens værksted

Distributionscenter

Dansk Supermarked

Lager og landskab i storskala

Kontorhus

Den Nye Tobaksfabrik

Tobaksfabrikken gløder påny

Kontorhus

Fairway House

Finale i Golfparken

Plejecenter og genoptræning

Hejmdal - Kræftpatienternes Hus

Storsindet og komplekst værk af Gehry

Plejecenter og genoptræning

Hospicegården Filadelfia

Det sidste hjem med hjerte og omhu

Domicil

Jysk

Udvidelse på Jysk

Bolig

Lyngby Søpark

Naturvenlige og kontrastrige boligblokke

Kontorhus

Odense Nye Silopakhus

Kontorer i historisk pakhus

Domicil

Prent Thermoforming

Solid uden at være bastant

Kontorhus

Punkthusene

Rum for viderekomne

Hospital

Regionshospitalet Holstebro

Renovering omkring et flygel

Kontorhus

Ring 3 OfficePark

Nye perler på motorringen

Sport

Rødovre Skøjte Arena

Sportshal i to etager

Offentlige kontorer

Skattecenter Haderslev

Skatten i moderne version

Bolig og kontor

Søhuset

Urban facadearkitektur i Silkeborg

Bilhus

Terminalen København

Tysk præcision – dansk elegance

Bolig

Udsigten

Vifteform med udsigt

Ungdomsbolig

Via University College

Rationelle ungdomsboliger i fin gårdstruktur

Shoppingcenter

Waves

Waves – nyt liv til Hundige Storcenter

Domicil

Wrist Group

L-formet domicil i elegant beton