Helsingør Gymnasium

:
marts 2015

Tilbygningen er tegnet af Dall & Lindhardtsen A/S, og er blevet integreret, så den smelter sammen arkitektonisk med de eksisterende bygninger. Skantag A/S har leveret og monteret tagpap til tilbygningen.

Tilbygningen er en forholdsvis tung bygning og for at bløde op, har man valgt at danne et mønster ved hjælp af reces-murværk.

Fra idrætshallen er der udsigt til gymnasiets grønne områder og boldbaner.

Helsingør Gymnasium har haft vokseværk og fået en ny tilbygning, der tæller en idrætshal og fire undervisningslokaler.

Der er bygget fire undervisningslokaler, der alle har ovenlys og med nødudgang mod det fælles gårdmiljø.

Tilbygningen er ‘hæftet’ sammen af to glasmellembygninger. De nye gavle danner sammen med de eksisterende bygningers gavle rammen om trapper ned til hallen, omklædningsrum og friarealet med boldbaner.

previous next

Plads til bevægelse

En ny idrætshal og fire undervisningslokaler er blevet integreret på Helsingør Gymnasium, der nu er blevet 2.000 kvm større

Byggefakta

Helsingør Gymnasium
Borgmester P. Christensensvej 3
3000 Helsingør
Danmark

Bygherre:
Helsingør Gymnasium
Bygherrerådgiver:
Dall & Lindhardtsen A/S
Arkitekt:
Dall & Lindhardtsen A/S
Totalentreprenør:
EK Entreprise A/S
Ingeniør:
Kim Olsson A/S
Areal:
2000 kvm.
Byggesum: 
37 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2013 - november 2014

Man skal have været der, før den nye tilbygning blev bygget, for med det blotte øje at kunne spotte den. Tidligere stod der et læhegn af træer på området, der nu er skiftet ud med teglsten, glas og tagpap der danner rammen om en idrætshal og fire nye undervisningslokaler til Helsingør Gymnasium. Tilbygningen er blevet en integreret del af gymnasiet og blender stilmæssigt ind i de gamle bygninger, og på den måde gør det svært ved første øjekast at se, hvad der er nyt, og hvad der er gammelt. Men det kan ses.

Dall & Lindhardtsen A/S har været hovedarkitekt på byggeriet samt byggerådgiver. Ved gennemførelsen af projektet og opførelsen af en ny sportshal med dimensioner som en professionel håndboldhal er gymnasiets ønske om at udvide undervisningskapaciteten samt at opgradere idrætsfaciliteterne imødekommet. Tidligere har idrætsfaciliteterne bestået af to gymnastiksale på samlet 300 kvm. Den nye hal har været et ønske siden 1979 – altså 35 år undervejs.

Vi skal ikke støje

Det har været et bevidst valg at matche det eksisterende byggeri med den nye tilbygning i stedet for at skille sig ud. Som sådan gør det, at tilbygningen ikke ‘praler’ udefra, men lader de indre faciliteter om at stråle.

- Vi har lavet et projektforslag, hvor vi har taget udgangspunkt i, at gymnasiet er en helhed. Vores holdning er, at der ikke er nogen grund til at stille op og støje og råbe højt og være en reklamesøjle for os selv. Det har handlet om at få tilbygningen til at se ud, som den hører til hele huset. Naturligvis med et moderne indhold og udformning, forklarer Kjeld K. Knudsen, arkitekt og adm. direktør hos Dall & Lindhardtsen A/S.

Opført i totalentreprise

Tilbygningen er opført i totalentreprise, og I forbindelse hermed renoveres og ombygges 300 kvm eksisterende, tilstødende bygninger for tilpasning til nybyggeriet. Bl.a. laves der fællesrum til lærerforberedelse og stillerum.

Det er EK Entreprise A/S, der har været totalentreprenør på tilbygningen.

- Tilbygningen er ret tro mod det oprindelige projekt. Naturligvis er der kigget på detaljer undervejs og justeret, fortæller projektleder Peter Hempel, EK Entreprise A/S.

En af justeringerne har f.eks. været føringsveje for ventilation, der er ændret grundet udvendigt facadeudtryk på eksisterende bygninger.

Kold lava

En af de udfordringer man fra start har vist, at man stod overfor, var jorden, der skulle bygges på.

Den var jo nærmest flydende – lige som kold lava, og vi skulle langt ned i jorden, da der er en tilhørende springgrav og kælder til idrætshallen samtidig med, at det er en tung bygning. Det har dog hele tiden været meningen, at området skulle piloteres, og vi fik da også brugt lidt flere pæle, end det første skøn. Men det var ikke noget, der kom bag på os, fortæller Peter Hempel.

Piloteringen var da også ret dyb med 20-25 meter pæle for at sikre et stærkt og stabilt fundament.

Netop bundforholdene og det tunge hus har naturligvis gjort opgaven lidt speciel i forhold til el-arbejde og VVS og beregninger for at få det til at fungere, oplyser ingeniør Michael Krog Hansen fra Kim Olsson A/S, der har været rådgivende ingeniører på byggeriet.

Michael Krog Hansen oplyser, at området, der er bygget på, oprindeligt var en gammel mose med relativt store sætningsgivende lag af fyld, tørv og gytje.

Bevidst skæve glastage

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2015 nr. 1

Bolig

Autismecenter Havkærparken

Rum i rum boligbebyggelse

Kontorhus

Gladsaxe Company House

Nye tider på Tobakken

Hotel og konference

Hotel WakeUp

Indfødt på stenbroen

Sport

Iscenter Nord

Moderne istid for hvide høge

Bolig

Istårn - etape 2

Den mellemste søster

Bolig

Ladegårdsparken

Markant opstrammer til boligområde med blakket ry

Bolig

Lilleskov

Genbrug ved nybyggeri

Sport

Marienlystcentret

Flotte rammer om Centre Court

Bolig

Melfarparken

Gamle boliger med nyt udtryk

Bolig

Radiorækkerne

Moderne townhouses i Ørestad

Hospital

Sygehus Sønderjylland

Nyt sygehus beredt på fremtidens krav og forventninger

Kulturcenter

Søstrehuset

Kulturen samlet i historisk kvindehus

Ungdomsbolig

Tingbjerg Kollegiet

Nænsom kollegierenovering

Bolig

Uglevænget

Lavenergiboliger af bedste kvalitet