Rheinzink, producent af tagrender, tag- og facadeprodukter og kunstneren Elle Klarskov-Jørgensen dannede par på forsommerens udstilling Team Up 2010 i København. Med sin mobile-konstruktion One Second To None viser hun, hvordan lys, form og Rheinzink-materiale udvalset i store skiver kan antage nye dimensioner.
- I vores verden var det et både skævt og spændende projekt. Jeg tror aldrig, at man tidligere har set Rheinzink i runde former. Alene af den grund vakte mobile-konstruktionen opmærksomhed, siger direktør Alexander Laning, Rheinzink Danmark A/S i Brabrand.
Med deltagelsen i Team Up 2010 vil zinkproducenten gøre opmærksom på, at Rheinzink er Cradle to Cradle-certificeret leverandør til bæredygtigt byggeri. Det blev virksomheden i 2009 – i øvrigt som den første byggevareleverandør herhjemme.
Rheinzink-produkter består udelukkende af naturmateriale og kan derfor genanvendes 100 pct. Omsmeltningen kræver således kun fem pct. af den energi, som forbruges i den oprindelige produktion.
- Recycling fungerer i dag så effektivt, at nye Rheinzink-produkter består af mindst 30 pct. recyclet materiale. Det vil sige, at cirka én meter af en ny Rheinzink-tagrende på tre meter er i gang med sit ‘andet liv.’ Hertil kommer, at zinktagrender og -nedløbsrør har en meget lang levetid, så der er også god økonomi i at vælge zink, understreger direktøren.