Hempel Campus

:
juni 2021
Hempel Campus - port

I den nordlige og sydlige del af HQ2 er der nedkørsel til parkerings­anlægget. Tektra A/S har leveret high-speed porte, der åbner og lukker på få sekunder og desuden er garanteret til at kunne tåle op til 250.000 åbninger om året.

Hempel Campus - trappe

Hjertet i HQ2 er ligesom i HQ1 en smukt svunget hovedtrappe, der symboliserer malings bevægelse i blandeprocessen. Den nye trappe er beklædt med egetræ og bindes direkte sammen med den oprindelige via gangbroen over Lundtoftegårdsvej.

Hempel Campus - facade

Hempel HQ2 er et byggeri på 11.879 kvm, der rummer bl.a. kontorer, mødecenter og auditorium. Facaderne i de to let forskudte blokke er med vilje enkle og stramt udformede, da de opleves fra biler i høj fart på Helsingørmotorvejen.

previous next

Markant nybyggeri til virksomhed i vækst

Hempel er vokset ud af sit hovedkvarter nord for København og breder sig i nyt campusområde med blandt andet et stort byggeri ud mod Helsingørmotorvejen

Byggefakta

Hempel Campus
Lundtoftegårdsvej
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

Bygherre:
Hempel A/S
Arkitekt:
Sweco Architects A/S
Totalentreprenør:
CG Jensen A/S
Ingeniør:
Sweco Danmark A/S
Areal:
11879 kvm.
P-anlæg:
2100
Byggesum: 
225 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2019 - Februar 2021

Malingsproducenten Hempel er grundlagt i 1915, og specialiserede sig oprindelig med stor succes i maling til skibe og både. Sidenhen er virksomheden blevet global med fabrikker, forskningscentre og lagre over hele verden, og den har bredt sig til andre områder med maling og coating til bl.a. kraftværker, vindmølleindustri og infrastruktur.

Tyngden i den globale udvikling ligger dog fortsat i virksomhedens hovedkvarter i Lundtofte nord for København. I 2013 opførte virksomheden et nyt hovedkvarter (HQ1) på Lundtoftegårdsvej tegnet af Årstiderne Arkitekter (nu Sweco Architects). Den tre etager høje, rektangulære bygning er meget karakteristisk med sine smalle, etagehøje vinduespartier og kraftige, horisontale markeringer af etageadskillelserne i facaden. Et centralt motiv i det gamle hovedkvarter er den smukt svungne trappe i det centrale atrium, der symboliserer det helixmønster, der opstår, når man blander ny farve i en spand maling. Idéen og trappen har senere givet inspiration til Hempels nye logo.

Hempel er dog hurtigt vokset ud af det eksisterende hovedkvarter, og med de seneste knopskydninger er ”Hempel Campus” opstået. De nye tilføjelser indbefatter et nyt R&D center på ca. 6.000 kvm, der er bygget i tilknytning til HQ1 på den eksisterende grund samt et nyt kontorhus kaldet HQ2.

Nyt HQ2

HQ2 ligger på en lang grund på den østlige side af Lundtoftegårdsvej ud til Helsingørmotorvejen. Det 11.879 kvm store byggeri er opdelt i to let forskudte bygningskroppe, der visuelt bryder det meget store volumen. Den sydlige bygning rejser sig i seks etager, hvor den øverste huser et let tilbagetrukket penthouse. Den nordlige bygning er en etage lavere og forskyder sig lidt i plan mod øst.

Byggeriet er meget enkelt, nærmest minimalistisk, i sit udtryk, der hænger fint sammen med byggeriet fra 2013. Smalle vinduespartier i springende moduler fremhæver det vertikale, mens brede gesimsbånd markerer horisontaliteten i den aflange bygning.

Mod Lundtoftegårdsvej, hvor HQ2 opleves af fodgængere og biler i lavt tempo, er bygningens vestlige facade nuanceret med en kolonnade med rektangulære søjler i to etagers højde. Mod øst er der lagt vægt på, at facaderne med tydeligt Hempel-logo kan opfattes og forstås fra biler, der passerer i motorvejsfart.

Facaderne står med sandwichelementer med front i hvid beton, mens selve råhuset er en traditionel betonkonstruktion. Spæncom A/S har været underleverandør til Dan-Element A/S og har leveret huldæk i fire forskellige tykkelser – 22, 27, 32 og 40 cm. Derudover har firmaet vi leveret 23 bjælker. Alt i alt er der leveret ca. 4.300 tons betonelementer til projektet.

Markant gangbro

HQ1 og HQ2 bindes sammen af en slank og elegant gangbro, der i anden sals højde krydser Lundtoftegårdsvej. Broen forbinder direkte den centrale trappe i HQ1 med en lige så artikuleret, slynget trappe beklædt med egetræ i HQ2. Trappen er placeret i sammenstødet mellem de to blokke helt ud til et bygningshøjt glasparti i den østlige facade, så den opleves fra motorvejen. Den sydlige blok er indrettet til kontorer med tilhørende faciliteter, mens den nordlige blok rummer bl.a. auditorium, mødecenter og faciliteter til medarbejderne.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2021 nr. 2

Bolig

Bertram Knudsens Vej

Boliger i rødt tegl med egen sø

Bolig

Brahes Bakke

Af jord er vi kommet

Uddannelsescenter

Campus Horsens

Lys og dynamisk campus-arkitektur

Forsyningsanlæg

Egtved Varmeværk

Kompakt varmeværk med smukke betonfacader

Bolig og butik

Frekvensen

Dynamisk boligbyggeri til en sprælsk bydel

Domicil

Hempel Campus

Markant nybyggeri til virksomhed i vækst

Domicil

KAB-Huset

Et teglhus som trukket op af jorden

Bolig

Lilli Gyldenkildes Torv

Torvebyggeri på første sal

Ungdomsbolig

Nygården

Fordums industriområde blev til fremtidens studieboliger

Bolig

Ship

SHIP – porten til lystbådehavnen

Bolig

Søhesten

Karrélænge med røde skærmtegl

Bolig

Sølyst

Den urbane have

Bolig

Trekronergade 124

Om-matrikulering gav plads til det gode byliv

Bolig

Trongården

Alt-i-en landsbyen

Hospital

Udsigten – Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Ny retspsykiatri med helende arkitektur

Hotel og konference

Wakeup Copenhagen III Borgergade

Hotel-udvidelse med suverænt restaurant-design