Campus Horsens

:
juni 2021
Campus Horsens - facade

Det 16 etager høje tårn fremstår lyst og med let forskudte flader.

Campus Horsens - atrium

Mens det udvendige udtryk er præget af lige linjer, blødes der op indendørs med organiske former. De meget tekniske el-installationer til Campus Horsens har El-Team Vest A/S stået for, herunder belysningen.

Campus Horsens - toilet

Toiletfaciliteter er leveret af Laufen Nordic.

Campus Horsens - ovenlys

Campus Horsens - ovenlys

previous next

Lys og dynamisk campus-arkitektur

Det nye Campus Horsens nyfortolker klassiske bymotiver

Byggefakta

Campus Horsens
Banegårdsgade 2
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
Casa A/S, Insero Horsens, VIA University College
Bygherrerådgiver:
Cowi A/S
Arkitekt:
C.F. Møller Danmark A/S
Totalentreprenør:
Casa A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
32000 kvm.
Byggesum: 
529 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2018 - maj 2021

Centralt placeret ved banegården i Horsens er ved at opstå en helt ny bydel, hvor man netop har opført rammerne for VIA University College og Insero Horsens, Innovationshuset, der indgår i planens første etape. Byggeriet indgår på smukkeste vis i området, men med nytænkte eksempler på karréstruktur, tårnbebyggelse, stræde, park og byrum. Her er skabt et levende og samlende læringsmiljø, godt integreret med Horsens bycentrum.

Forbundne bygninger

Campus Horsens er udformet som tre forbundne bygninger i henholdsvis fire, fem og seks etager plus det høje innovationstårn på 16 etager. Første etape omfatter de 27.000 kvm VIA University College og 5.000 kvm Insero (innovationshuset). Arkitekten (C.F. Møller) har skabt et enkelt design med stoflige materialer. Her ses smuk tegl i røde og gyldne farver, og indvendigt er der tekstiler i udvalgte farver, egetræsmaterialer og markante udskæringer i atrier med ovenlys. Det centrale atrium er fælles og samler uddannelserne på stedet og fungerer samtidig som et offentligt rum.

Tårnet med innovationshuset er højt, lyst og slankt og udgør et vartegn for området. Arkitekturen understøtter vidensdeling og innovation i et åbent og indbydende læringsmiljø med faglige HUBS og tværfaglige forbindelser. Det ydre udtryk bærer præg af kanter, flader og vinkler, mens der er mere organiske former indenfor. VIA College Horsens bliver omdrejningspunkt for mange forskellige uddannelser. De nederste otte etager i tårnet vil blive benyttet af VIA, mens de øverste 8 etager hører til Insero og Vitus Bering Innovation Park, som VIA og Insero sammen vil drive til støtte for blandt andre iværksættermiljøet. I forvejen er SOSU-skolen færdiggjort på Campus.

Minimalistiske og stilrene tæpper

Ege Carpets har til administrationsområderne leveret 2.730 kvm Una Micro Ecotrust tæppefliser. De fine, små løkker i tæppets konstruktion giver tæpperne et minimalistisk og stilrent look. Den patenterede Ecotrust-bagside er fremstillet af 100% genbrugsmateriale, baseret på genbrugte vandflasker. Tæppefliserne er, som alle andre produkter fra Ege Carpets, Cradle to Cradle certificeret.

Til indgangspartierne har Ege Carpets leveret Entryline Extra lamelmåtter, som er en effektiv barriere mod snavs og skidt, samtidig med, at det er en designmæssigt elegant løsning.

Tekniske el-installationer på højt niveau

El-Team Vest A/S I Horsens har udført samtlige el-installationer til projektet.

– Leverancen strækker sig jo over 32.000 kvm, fortæller Projektleder Rasmus Skjøtt fra El-Team Vest. – Hertil har vi leveret bl.a. 575 ADK-døre, over 4.500 lamper, flere end 1.000 ABA-detektorer, flere end 1.000 varslingshøjtalere, teleslynger, fortrådning af CTS/KNX/DALI, komplet sikkerhedsbelysningsanlæg, 43 eltavler, solcelleanlæg, DAS-anlæg, 3.000 netværksudtag og mere end 500 km kabel. På både ABA og varsling fik vi fejlfrie inspektionsrapporter. I alt 3.800 ampere fordeles rundt i byggeriet. Adgangskontrol, tyverialarmer, hele paletten er på vores skuldre, og alt blev afleveret til tiden. Vi har gået hernede i to år, og da vi var flest fra El-Team Vest på projektet, var vi 23 mand på stedet samtidig.

Rasmus Skjøtt fortæller videre: – Det er en god størrelse projekt med vældigt tekniske installationer. Der er næsten ikke noget, der slukkes og tændes, uden at det lige kommer forbi en computer et sted.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2021 nr. 2

Bolig

Bertram Knudsens Vej

Boliger i rødt tegl med egen sø

Bolig

Brahes Bakke

Af jord er vi kommet

Uddannelsescenter

Campus Horsens

Lys og dynamisk campus-arkitektur

Forsyningsanlæg

Egtved Varmeværk

Kompakt varmeværk med smukke betonfacader

Bolig og butik

Frekvensen

Dynamisk boligbyggeri til en sprælsk bydel

Domicil

Hempel Campus

Markant nybyggeri til virksomhed i vækst

Domicil

KAB-Huset

Et teglhus som trukket op af jorden

Bolig

Lilli Gyldenkildes Torv

Torvebyggeri på første sal

Ungdomsbolig

Nygården

Fordums industriområde blev til fremtidens studieboliger

Bolig

Ship

SHIP – porten til lystbådehavnen

Bolig

Søhesten

Karrélænge med røde skærmtegl

Bolig

Sølyst

Den urbane have

Bolig

Trekronergade 124

Om-matrikulering gav plads til det gode byliv

Bolig

Trongården

Alt-i-en landsbyen

Hospital

Udsigten – Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Ny retspsykiatri med helende arkitektur

Hotel og konference

Wakeup Copenhagen III Borgergade

Hotel-udvidelse med suverænt restaurant-design