Dong Energy
Teknikerbyen 15-45
2830
Virum
Danmark
Set udefra aner man næppe, at der er sket store forandringer i det meget modulære og stringente kontorbyggeri. Men så træder man ind gennem den nye hovedindgang og receptionsområde og overraskes totalt af det store nybyggede atrium, hvor en enorm, hvid konstruktion slynger sig organisk gennem det store rum. Det er den såkaldte ’trampe’, en kombination af trappe og rampe, der skal fungere som vartegn for Dong Energys kontor, og samtidig forbinde forskellige afdelinger på kryds og tværs gennem flere niveauer.
Atriet er en del af et større ombygningsprojekt som Core Arkitekter A/S har forestået i samarbejde med Dahl A/S og Alectia A/S for SEB Ejendomme, der ejer komplekset.
Teknikerbyen består af én stor og to mindre bygningsenheder, der blandt andet udmærker sig ved at være hævet op på søjler, således at hele stueetagen fungerer som overdækket parkeringsplads, der via trappekerner giver direkte adgang til de forskellige kontorer. Den største enhed, der i dag fungerer som kontor for Dong Energys udadrettede funktioner for salg og distribution af el og gas, består af fem sammensmeltede og forskudte blokke eller karréer, hver med en åben gård i midten.
Rendyrket kontormaskine
- Core Arkitekter stod for renoveringen i samarbejde med Alectia A/S i en lidt komprimeret proces, da Dong Energy i 2012 med næsten 1.000 medarbejdere flyttede ind i ejendommen, fortæller projektleder Nanna Albjerg, der er partner i Core Arkitekter.
- De 20.000 kvm er næsten udelukkende kontorarealer og en kantine. Allerede dengang var det hensigten, at man på et senere tidspunkt skulle ‘domicilere’ lejemålet, siger Nanna Albjerg.
- Der findes næsten ikke noget mere radikalt 70’er byggeri end Teknikerbyen – det er fuldstændigt modulært og ekstremt rationelt. Det er meget fleksibelt, da alt er forberedt på, at du kan stille gipsvægge op pr. 120 cm langs alle facader. Kerner, flugtveje og parkering under huset gør, at det kan deles op til et stort antal lejere. Det er en kontormaskine, der næsten ikke fås bedre. Det man savnede her med så stort et areal og storrumskontorer var noget identitet. Noget, der kunne skabe retning og tilhørsforhold, forklarer Nanna Albjerg.
Samlingspunkt og symbol
Atriet er opstået ved, at den midterste gård er blevet overdækket med et stort glastag, således at parkeringsareal på ca. 3.000 kvm er blevet inddraget i lejemålet. For at skaffe den nødvendige loftshøjde er niveauet under hele karréen blevet sænket omkring 70 cm under det omgivende terræn, og der er etableret en ny, let glas/alufacade hele vejen rundt om. Udover atriet rummer den nye etage en stor kunderettet reception, mødecenter, teknikrum og diverse sekundære rum og personalefaciliteter.
- Vi var enige med SEB og Dong Energy om, at der måske var brug for var noget organisk og mindre rationelt. Et element, der kunne tilføre lejemålet det det manglede, fortæller Nanna Albjerg.