Camp Logos Delta
Stadion Allé 4
8800
Viborg
Danmark
Et sæt beach volley, mens pastaen koger? Alt kan nås, når man er ung, og ungdommen i dag har, i hvert fald når det gælder sidste og højeste skud på Camp Logos-kollegiet i Viborg, en lovbefalet elevator til rådighed til at nå op i eget køkken på de fire etager over stueplan, før gryden brænder på.
De unge studerende bliver næppe svimle undervejs af at kigge ned i skakten fra atriets afsatser. De har nok allerede lært at sætte pris på den mildt sagt friske grønne farve på vægpaneler og Trehøje dørenes husnumre. Og vænnet sig til det faktum, at alt er skævt, forårsaget af, at blokken er bredere i den ene ende end den anden. Trapezformen præger alle linjer inden døre og får atriet til at spidse til, så man føler sig hensat til en ny fløj af kunstmuseet Arken.
Viborg og omegns største boligselskab, Sct. Jørgen, har taget en ordentlig mundfuld med fuldendelsen af sit ambitiøse kollegieprojekt. Det startede for nogle år siden med blokkene Alpha og Beta, hver med 75 ungdomsboliger. Så fulgte Cato med 42 og nu Delta med 67 boliger. Det græske præg fortsætter i fællesnavnet Camp Logos, hvor første halvdel dog er en forkortelse af det latinske ord campus, som betyder ’åben mark’, mens Logos kan oversættes med tankens og kreativitetens kraft. I øvrigt er ordet Cato næppe græsk, men må henføres til Boligselskabet Sct. Jørgens formand, den tidligere Viborgborgmester Cato Nielsen.
Campen udgør en hel ungdomsby, når den ses i sammenhæng med naboer som det nye VIA University College med diverse uddannelser til sygeplejerske, pædagog m.m. På dette tidligere kaserneområde kan man for eksempel også blive fotograf, animationsfilmskaber, tekstildesigner og elitehåndboldspiller, og det er studerende fra disse vidt forskellige retninger, som Camp Logos er bygget til at huse.
- Vi har ønsket at skabe et godt og inspirerende miljø for studerende inden for de økonomiske rammer for støttet byggeri. Fælles for byggeriet er de kreative facader i indfarvet polycarbonat med grafisk præg. Facilitetsmæssigt kan vi byde på præfabrikerede badekabiner i alle boliger, trægulve i køkkenerne og et barområde med ’chill out’-zone omkring vaskecafeen i stueetagen, foruden spændende udearealer til sport og afslapning, fortæller Jesper Toft-Nielsen, der er Sct. Jørgens projektleder på Camp Logos.
Undervejs er der skiftet arkitekt fra Arkitema til byens egen tegnestue, KPF Arkitekter AS, der har stået for udformningen af de to sidste etaper. Bygherren ønskede at udvikle facadeudtrykket samtidig med, at de skærpede energikrav gjorde det nødvendigt at tænke i andre baner end sandwichelementer i beton ved udformningen af Delta-delen.