Kanalens Kvarter

:
juni 2009

18.000 kvm facade er skiftet ud, så Kanalens Kvarter i Albertslund i dag har fået et råt og moderne look med naturskifer. HB Trapper & Stål A/S har leveret 1.000 ton stål til brug for bl.a. altaner.

Alle lejligheder har fået monteret altaner i forbindelse med renoveringen. Der er benyttet forskelligfarvet folier og serigrafiske tryk til altanfronterne leveret af bo•glas A/S.

Der er benyttet supergrafik for at skabe både variation og identifikation.

De åbne arkader ud mod Kanalgaden er bl.a. blevet inddraget til ejendomskontor. Her har L. Hammerich bl.a. leveret Troldtekt-akustiklofter i lys natur, der er monteret med Troldtekt-skruer.

previous next

Kanalens Kvarter skifter ham

Kanalens Kvarter i Albertslund har fået et gevaldigt løft ved en omfattende facaderenovering. 18.000 kvm facade er skiftet ud og dekoreret med altanmosaik

Byggefakta

Kanalens Kvarter
Kanalens Kvarter
2620 Albertslund
Danmark

Bygherre:
Kuben Management A/S
Arkitekt:
Nova5 Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
Enemærke & Petersen A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Andre aktører:
Thing & Wainø landskabsarkitekter aps
Byggesum: 
345 mio. kr.

Etagehusene i Albertslund Syd rummer i alt 631 fortrinsvis små lejligheder. De er fordelt med I- og O-blokke placeret på en række i øst-vestlig retning langs kanalgaden. Samlet længde mod kanalgaden er på 1,1 km.

Siden foråret 2007 har en omfattende facaderenovering fundet sted af Kanalens Kvarter. De gamle sorte profilerede stålplader er væk og skiftet ud med spansk naturskifter. Skiferen er sat op med rustfri stålhafter, der er synlige i den skifergrå facade.

- Hele den eksisterende facade er pillet ned – også vinduer og døre, men vi har været tro mod den oprindelige arkitektur og altså ikke pillet ved vinduernes og dørenes størrelse, forklarer arkitekt Jørgen Kreiner-Møller fra NOVA 5 arkitekter as.

Dog er der valgt træ-/aluminiumsvinduer med smallere karme, hvilket gør glasarealerne en del større end tidligere.

En kold vinter

Facaderne og vinduerne er udskiftet af Enemærke & Petersen a/s fra Ringsted. Efter de gamle facader var fjernet, stod der kun 6 cm beton tilbage, som eneste beskyttelse af lejlighederne imod kulde og fugt.

- Det var en stor udfordring for os. Især i vinterhalvåret var det belastende for beboerne, at bo i et så ubeskyttet hus. Beboerne havde det koldt i perioden, men ret hurtigt udviklede vi træskeletterne til egentlige trækassetter, og det endte med, at det kun var naturskiferen, der blev monteret separat. På den måde reducerede vi den periode, hvor facader stod uisoleret til et absolut minimum, til stor gavn for beboerne og byggeprocessen generelt, fortæller sektionsleder Lars Lynge Nielsen, Enemærke & Petersen a/s.

Trækassetterne er udviklet af Enemærke & Petersens a/s’ byggeledere og produceret på egen fabrik i Glostrup.

Råt og stilrent look

Skiferpladerne er monteret en ad gangen, og det betyder, at går en i stykker, er den nem at skifte ud med en ny. I forbindelse med den nye facade, er der samtidig monteret en ny og kraftigere isolering.

- Vi er rigtige glade for, at vi har valgt naturskifer. Pladerne er tyndere og lettere end f.eks. skærmtegl, og på den måde har vi også kunnet benyttet mindre stål til de bærende konstruktioner. Samtidig er fordelen, at skiferen er vedligeholdelsesfri, og med rustfri stålhafter får det et råt udtryk, som klæder byggeriet godt, siger Jørgen Kreiner-Møller.

Plads til familier og ældre

Ud over den nye facade er der også sket en del sammenlægninger af de små lejligheder, så der er skabt større familieboliger. Tre af I-blokkene er desuden ombygget radikalt med elevatortårn og altangange til boliger for ældre og bevægelseshæmmede. De åbne arkader ud mod Kanalgaden er blevet inddraget til fælles lokaler, ejendomskontor og boligformål.

Til ejendomskontoret har L. Hammerich leveret Troldtekt-akustiklofter i lys natur, der er monteret med Troldtekt-skruer samt Troldtekt-belysning, langsgående armaturer, eloxeret enkelt parabol mat glas.

Systematisk variation

Et ekstra plus ved renoveringen er, at alle lejligheder har fået en altan. Tidligere måtte beboerne nøjes med franske altaner. Flere boliger i stueetagen har i stedet for altan nedgang til en lille have.

- Altanerne er udført efter en systematisk variation. Det vil sige, at små boliger har fået små altaner, og store boliger har fået store altaner. Fælles for dem alle er dog, at kravet har været, at hele husstanden skal kunne sidde ude på sin altan og spise, forklarer Jørgen Kreiner-Møller.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 2

Bolig

A/B AST + Solbjerg

Trendy tagbolig på tørreloftet

Hospital

Ålborg Sygehus Nord

Nyindrettet sygehus med fokus på fleksibilitet

Bolig

Alderstrøst II

Nænsom modernitet i historiske rammer

Bolig

Charlottegården

Boligblokke i ny stil

Bolig

Cubis House

Boliger i enkel helhed

Domicil

Danske Andelskassers Bank

Finanscentrum i landsby

Bolig

Egholm

Overflødighedshorn af facader

Bolig

Esplanadeparken

Moderne funiks ved Brøndby Strand

Produktionsanlæg

Fiberline Composites

Unik industriel arkitektur

Skole

Herlufsholm Skole

Tempus Mutatio Est

Butik

Inhouse

Fiskefabrikken blev fancy bolighus

Bolig

Kanalens Kvarter

Kanalens Kvarter skifter ham

Kontorhus

Kanalstræde

Holbæks bedste udsigt

Kontorhus

Kolding Åpark

Energivenligt kontorhus med legende linjer

Kontorhus

Kromann Reumert, Kalkbrænderihavnen

Fin tilføjelse til Kalkbrænderihavnen

Kirke

Lyng Kirke

Lyng Kirke i ny pragt

Domicil

Max Bank

Fra fattiggård til finanshus

Lufthavn

Nytorv

Nyt torv til shopping

Produktionsanlæg

Rexam

Effektivitet på dåse

Butikscenter

RO's Torv

Et hus fuld af oplevelser

Bolig

Teglbakken

Punkthuse med udsigt

Bolig

Æbleplantagen

Asymmetriske rækkehuse i hjertet af Slagelse