Karré 2
Østre Stationsvej
5000
Odense
Danmark
Finanskrisen, der ramte i 2008, har vendt op og ned på mange planer. Men ligefrem at stikke en kæp i hjulet for gode projekter har den ikke formået. Det et det nye boligkompleks, Karré 2, et solidt stenkast fra Odense Banegård, et godt eksempel på.
Ganske vist var projektet oprindeligt planlagt som ejerboliger. Det blev i stedet til lejeboliger med OAB, som bygherre.
Det har bestemt ikke mindsket interessen for de nye boliger. Endnu inden den sidste håndværker har forladt byggepladsen, mangler nu kun 30 boliger at finde fremtidige beboere.
OPUS – Odense Projektudvikling kunne i efteråret 2010 sende projektet i licitation. Den blev vundet af Odense-virksomheden Hansson & Knudsen A/S, der fik byggeriet i hovedentreprise.
Da byggeriet begyndte i marts 2011, stødte man på en ganske alvorlig og ikke særlig behagelig overraskelse.
- Under udgravningen opdagede vi, at bunden var alt for blød, fortæller projektchef John Kim Hansen fra Hansson & Knudsen A/S.
- Det betød, at vi måtte fjerne yderligere 17.000 kubikmeter jord og grave syv meter ned. For at sikre en stabil undergrund og igen komme op i den korrekte kvote, lagde vi 13.000 kubikmeter sand. Så jeg kan garantere, at huset står på sikker grund.
På grund af denne uforudsete udgravning overvejede man at anlægge en ekstra kælder. Det blev dog opgivet af praktiske grunde.
- Denne overraskelse betød, at hele byggeriet blev forsinket i fire måneder, fortæller John Kim Hansen.
- Vi skulle have overdraget byggeriet i august. Nu bliver det i stedet december. Men med den våde sommer vi har haft, så er det faktisk nådigt sluppet.
Byggeriet er på samlet 19.400 kvm. opført i fire fløje af fem etager, der omkranser en stor gårdhave. Måske med tanke på fortidens ridderborge, er byggeriet tilføjet et tårn på 11 etager, der på fornem vis understreger det markante nye boligkompleks.
Arkitekten, Årstidernes Arkitekter A/S fra Silkeborg, har tænkt både æstetisk og praktisk, da byggeriet blev tegnet.
Det falder således i øjnene, at hver af de fire fløje er beklædt med mursten i forskellige nuancer. Bygningen tager sig således forskelligt ud, afhængig af fra hvilken side man ser den.
Effekten er indlysende. Nok er det et byggeri af en betydelig størrelse, men uden at det virker bastant.