Brightpoint
Jens Terp-Nielsens Vej 13
6200
Åbenrå
Danmark
Brightpoint, der tidligere hed Dangaard Telecom, er flyttet fra Padborg. En brand tvang firmaet i midlertidige lokaler, der nu er udskiftet med et helt nyt domicil. Brightpoint er distributør af mobiltelefoner og andet kommunikationsudstyr. Beliggenheden i Aabenraa ved motorvejsafkørslen er attraktiv for Brightpoint, fordi virksomheden lettere tiltrækker nye medarbejdere, og eksponeringen er ret effektiv reklame for virksomheden. I området oplever man en positiv spiral af byggeaktivitet omkring motorvejen.
Årstiderne Arkitekter har meget erfaring i opførelsen af domiciler og har tegnet dette hovedsæde med sikker hånd. Hovedgrebet er enkelt og gennemført. To vinkelformede volumener omslutter et indre atrium med ovenlys, der dog ikke er synligt udefra. Dette sammensatte udtryk er tydeliggjort på mange måder, fx ved at vinklerne ikke ”når sammen”. Indgangspartiet udfylder mellemrummet, ligesom store møderum i glas samler volumenerne mod motorvejen. Mørke rammer i stål giver de store volumener en klar geometrisk form, der får dem til at svæve lidt over marken. Facaderne er opbygget af lyse, syrede sandwichelementer med vinduespartier i natureloxeret aluminium imellem. De vertikalt orienterede vinduer i 3 etager er placeret i et mønster, der giver den samlede facade en lethed og variation. Etagedækkene er ”skjult” i facaden, hvorved en balance mellem de vertikale og horisontale elementer opstår. Inden for rammerne bliver facaderytmen brudt ved store facadefremspring beklædt med aluminium. Dankvist ApS har opbygget partierne på værkstedet og leveret dem færdige på pladsen, klar til at sætte vinduer i. Det største er 14 meter langt.
På indgangssiden af Brightpoint kommer udtrykket med de store vinkler tydeligt frem, idet den ene næsten svæver over jorden. Facaden er her uden fremspring, men til gengæld er der fjernet et hjørne ved kantinen øverst, og et stort parti er beklædt med røde trælister, hvor auditoriet ligger bag. Den røde farve har en stærk effekt på de ellers grå nuancer i facaden. Hovedtrappen er bred og skabt med en vandkunst – der flot fremhæver den sorte granit, trappen er lavet af. Gavlene er også beklædt med basalt brændt granit, der underbygger idéen om de skarpe volumener. Indenfor er det samlende torv også belagt med granit, som en fin modvægt til det ellers hvide og lyse rum. Årstiderne Arkitekter har valgt også indenfor at bruge den røde farve til et enkelt, centralt element: virksomhedens hjerte. Fra gangbroen på første sal er der adgang til et mellemstort møderum formet i bløde kurver og beklædt med vertikale, røde trælister. Et stort træ er også på vej til piazzaens midte.
Atriet med sine gangbroer på langs og tværs giver luft i huset og er samtidigt med til at forbinde virksomhedens ansatte. Hovedtrappen er udført af BJ Stål A/S, ligesom rækværket rundt om atriet. BJ Stål har også stået for al VVS-arbejde og ventilation. Fra atriet er der direkte adgang til et auditorium med plads til 200 mennesker. Kantinen er derimod placeret på øverste etage væk fra motorvejen, med udsigt over landskabet. Der er også adgang til en sydvendt tagterrasse.