Krifa Aarhus
Klokhøjen 4
8200
Aarhus N
Danmark
Om man er på vej ind til Aarhus eller på vej nordpå ud af byen, så springer Krifas nye hovedkontor i øjnene. Med en enestående placering på en markant bakketop peger bygningen i høj grad på sig selv.
Fra Krifa kan man se hele horisonten rundt, og selvom Lisbjerg Erhvervspark endnu ikke er fuldt udbygget, vil Krifa fortsat have en unik udsigt særligt ind over byen og mod de vestlige marker. Bakkelandskabets linjer og horisonten er netop udgangspunktet for den arkitektoniske hovedidé til hovedsædet. Et organisk formet hus uden bagsider, hvor hvide baldakiner næsten er en fortsættelse af landskabets koter. Husets form med tre ‘indbyggede’ huse og fem atrier giver også en stor facade og dermed meget dagslys og udsigt.
Krifa har flyttet sit hovedkontor med Kristelig Fagforening og Kristelig A-kasse fra Randers til Aarhus og samtidig flyttet sit Aarhus-kontor ind i den 12.500 kvm store bygning. Efter flere udvidelser og flere adresser var det tid til at samle kontorerne og samtidig skabe et mere synligt udtryk ved Aarhus. Beliggenheden ved Aarhus N er på mange måder oplagt, men især for medarbejderne bosiddende i Randers er det nemt at komme til ad motorvejen.
En kommende letbane fra Aarhus centrum er også på vej. Det store, nye hovedkontor ligger på en stor grund, hvor der er god plads til de 350 medarbejdere og kunders biler. Allerede her giver musik fra skjulte højtalere et specielt indtryk af stedet. Flotte granitfliser pryder indgangen og den store terrasse, der er udgang til fra underetagen. Beplantningen og anlægget med springvand giver indtryk af en park og er på den måde atypisk for den slags bygninger.
Konkurrencen forud for byggeriet blev afgjort i 2010, og selve byggeriet har derefter været halvandet år undervejs. Det har været en anderledes proces, men så god, at alle parter har oplevet det som positivt og berigende. Vinder af konkurrencen var Gråkjær A/S med GPP Arkitekter A/S, ingeniørfirmaet Midtconsult A/S og landskabsarkitekterne Thing & Wainø ApS. Konkurrencen har været dialogbaseret, hvor tre teams har holdt møder med bygherren undervejs i skitseringen, inden afleveringen af konkurrenceforslaget.