Hotel Nyborg Strand

:
Februar 2008

Hotel Nyborg Strand er kendt som et af landets mest populære konferencehoteller. Allerede inden man når hotellet, har man svaret på, hvordan det hænger sammen. For ikke mange hoteller i landet kan prale af en så storslået beliggenhed, lige ud til Storebælt og med den imponerende bro som et fantastisk blikfang.

Hotellet blev grundlagt i 1899 og er i de mellemliggende 114 år udvidet adskillige gange. Det seneste skud på stammen finder man umiddelbart i forlængelse af hovedbygningen, Buen 2, en værelsesfløj med 75 velindrettede enkeltværelser

En imponerende bygning i fire etager, der som navnet antyder, står som en bue ud fra hovedbygningen. Buen 1 i tre etager, blev opført i 2002 og har hidtil stået for sig selv i hotellets park. Byggeriet af Buen 2 har koblet Buen 1 sammen med hovedbygningen, og det samlede resultat er blevet et særpræget byggeri i et samlet hotelkompleks, der i forvejen bærer præg af byggeri fra forskellige tidsperioder.

Passe på millimeteren

Efter en indbudt licitation fik virksomheden Hans Jørgensen & Søn A/S byggeriet i hovedentreprise. Friis & Moltke A/S har været arkitekt på projektet mens Rambøll Danmark A/S har været rådgivende ingeniør. Første spadestik blev foretaget i maj 2012 og præcis et år senere kunne det færdige byggeri overdrages til bygherren.

- Det har været et spændende byggeri at arbejde med, på grund af bygningens form, fordi vi med millimeters nøjagtighed har skullet indarbejde den mellem to eksisterende bygninger, fortæller projektleder Martin Behrens, Hans Jørgensen & Søn A/S.

- Men i det store og hele er det gået som planlagt. Ikke mindst takket være en utroligt godt samarbejde alle involverede håndværkere imellem.

En særlig udfordring fik man som følge af den hårde vinter med rigelige mængder af både sne og kulde.

Fornemt resultat

Hotel Nyborg Strand er en af de store arbejdspladser i Nyborg, og Hans Jørgensen & Søn A/S har valgt at lægge vægt på at gøre brug af flere lokale underentreprenører med kendskab til Hotel Nyborg Strand. Resultatet er blevet et elegant og harmonisk byggeri, hvor der er blevet kælet for detaljerne.

Der er taget afsæt i naturen, i både materialevalg og farvevalg. Odensevirksomheden S. Guldfeldt Nielsen A/S har leveret og monteret beklædning til lofter og indvendige vægge, Loftet i gangarealet falder særligt i øjnene. Det er udformet som akustikribber i massivtræ, specialfremstillet til at følge gangarealets buede form og leveret af Barsmark A/S

Til trapperum har Barsmark A/S leveret glatte, ubrændbare egetræspaneler, både til vægge og lofter, inklusive monteringssystemet Capax.

Samme type ubrændbare egetræspaneler ses i lysninger ved dørene til værelserne, for selvfølgelig har sikkerhed været vægtet meget højt i hele projekteringen af byggeriet.

Barsmark A/S har bidraget til projektering, blandt andet i form af udformning af væg- og loftspanelerne, samt med placering af armaturer og røgalarmer i loftet i gangarealet.

Således er også de fuldglasvægge, Deko FG/Fire, der blandt andet ses ved bygningens to konferencerum, brandsikre. De er leveret af virksomheden Deko Loft + Væg P/S.

De enkelte værelser er indrettet med inventar fra virksomheden Scan-Line Interiør A/S Design Solutions fra Ringkøbing. En virksomhed som i mange år har samarbejdet tæt med både Hotel Nyborg Strand og arkitekten, Friis & Moltke A/S. Man har valgt fire farver til interiør, således at værelserne fremstår forskellige på grund af farver, til trods for at det er samme møbler i hvert rum.

Der er lagt vægt på enkelhed og alligevel rummelighed, således at værelserne har det inventar, de skal have, seng, hvilestol og skriveplads, dog uden at virke hverken overfyldte eller upersonlige.

I stueetagen er vægge og lofter hvidmalede, mens der på de øvrige etager er valgt grå nuancer. Det er med afsæt i det forskellige lysindfald, der er på de forskellige etager.

Scan-Line Interiør A/S Design Solutions har desuden indrettet de to konferencerum. Her er farvevalget inspireret af himlen, blåt, og naturen, grønt.

Med Buen 2 har Hotel Nyborg Strand fået et velindrettet og harmonisk byggeri, der både supplerer hotellets tilbud til sine gæster og samtidig smukt falder ind i det samlede helhedsindtryk af det populære konferencehotel.

 

 

 

 

 

 

 

Nyborg Strands nye tilbygning er tegnet af Friis & Moltke, der har valgt et moderne og enkelt udtryk med to forskudte, svævende tagskiver og store glaspartier til mødelokalerne. De store udhæng er beklædt med Glafiment. Vinduespartierne er fra Schüco.

Loungeområdet ved indgangen er lyst og åbent. De lave siddepuffer er produceret af Bent Krogh Furniture A/S og tegnet af husarkitekterne Friis & Moltke A/S.

Det fleksible loungemøbel i foyeren, ADDI, er designet til stedet af Friis & Moltke og produceret af Bent Krogh Furniture A/S. Belysningen er fra Solar A/S.

Buffetmøblet er specialdesignet af Design Solutions, som har haft ansvaret for indretningen.

Det store konferencerum er indrettet af Design Solutions med transparente og ergonomiske møbler af høj kvalitet. Granitvæggen er et flot modspil til de store glaspartier.

previous next

Konferencecenter i svævende stil

To svævende skiver danner rum for hotellets nye indgang og nye konferencelokaler og endnu engang er det tegnestuen Friis & Moltke, der står bag arkitekturen

Byggefakta

Hotel Nyborg Strand
Østerøvej 2
5700 Nyborg
Danmark

Bygherre:
Hotel Nyborg Strand A/S
Arkitekt:
Friis & Moltke A/S
Hovedentreprenør:
KPC Byg A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
2800 kvm.
Byggesum: 
48 mio. kr.

Med Storebælt som nærmeste nabo og broen som blikfang er Nyborg Strands beliggenhed helt unik og ikke mindst et oplagt konferencested, når mennesker fra hele landet skal samles på et sted. På den nye tilbygning står 2007 (marts) og går man tur rundt i det komplekse hotel og konferencecenter, finder man rigtig mange årstal på murene.

Hotellet blev bygget i 1899, men siden 1970’erne er tilbygningerne med enten værelser, mødefaciliteter eller restaurant talrige. Stedet bærer tydeligt præg af de mange epoker, der er bygget i, og den nyeste, indgangen, er tydeligvis mere i samklang med tidens arkitektur end med det øvrige byggeri. Et klart ønske fra bygherren. Den tidligere indgang og foyer står i skarp kontrast til nybygningen. Den repræsenterede en tid hvor rustikke materialer og en mere landskabeligt plan idé var bærende for arkitekturen.

Nyt ansigt

De flade tage, kontakten til landskabet og materialernes vigtighed er fortsat parametre, tegnestuen Friis & Moltke arbejder med, når de tegner for Hotel Nyborg Strand. Friis & Moltke har været husarkitekter siden 1970’erne. Med den seneste har de skabt et helt nyt ansigt til stedet, der signalerer åbenhed og lethed. En moderne bygning, der rejser sig mellem bøgetræerne og byder gæsterne velkomne på en meget graciøs og eksklusiv måde. Tilbygningen udefra udgøres af to hvide tagskiver, der svæver over en let og transparent konstruktion og dog giver tagskiverne en fornemmelse af et hus med ”benene på jorden”.

Indvendigt går en vægskive beklædt med grå granit i husets dybde op gennem alle 3 planer. Den har forskellige funktionelle opgaver, men er også med til at opveje husets transparens og lyse stengulve. Samme granit er brugt på facaden i et vertikalt felt, der dels bryder de store glaspartier og modsvarer de meget horisontale tagskiver. Udhænget, der fremstår som en homogen, hvid skive, er beklædt med plader fra Glafiment på stern og undersiden af udhænget. De store facadepartier og indvendige glaspartier er fra Schüco. Det er et aluminiumssystem, der er tilpasset byggeriet med tilhørende døre og vinduer og ovenlys.

Nyt og gammelt mødes

Landinspektøren, Hvenegaard A/S fra Nyborg, fik udfordringen med at afsætte tilbygningen, hvilket i sig selv ikke var en vanskelig opgave. Men at tilbygningen ligger op af to andre bygninger i hotelkomplekset, gjorde det noget mere kompliceret at få det til at passe sammen. At landinspektørerne hvert år holder landsmøde på Nyborg Strand gjorde opgaven ekstra prestigefyldt og udfordrende!

Hotel Nyborg Strand har 300 værelser og en hel række af små og store møderum, sale og endda et auditorium. Tilbygningen rummer på indgangsniveau en sal til 320 mennesker, med glaspartier fra gulv til loft mod nord og vest. Salen kan deles med en foldevæg. Et princip der går igen på de to øvrige planer, der henholdsvis har to og fire lokaler. Den store fleksibilitet gør det muligt for stedet at arrangere mange størrelser møder på en gang og undgå at fx 10 mennesker skal holde møde i et rum med plads til 50. På indgangsniveau er foyeren indrettet til både almindelige ventesituationer og mulighed for mindre udstillinger eller buffeter. Relevante muligheder, hvis 320 mennesker skal holde pause samtidigt! De fleksible mødelokaler ligger mod nord, mens de mere eksklusivt indrettede konferencelokaler ligger på overetagen på den anden side af granitvæggen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 5

Domicil

Blue Water Shipping

Blue Water Shipping med overblik

Kontorhus

Dong Energy

Et hus med energi

Domicil

Erik Bagger

Designmekka med albuerum

Bolig

Friskohus

Trafikhelle med 206 boliger

Hotel og konference

Hotel Nyborg Strand

Konferencecenter i svævende stil

Butikscenter

HTH Køkkenforum

Køkkencenter på den gamle mose

Butik

IDEmøbler Bornholm

Enkelt og stilrent bolighus

Sport

Idræts- og Aktivitetscenter Birkerød

Den nye sportssko i Birkerød

Bolig

Marbæk Have

Luft til loftet

Butik

Metro - Cash & Carry

Det ultimative modulbyggeri

Kulturcenter

Nicolai

Sådan tegnes Nicolai

Ungdomsbolig

Rytoften

Kvalitet inden for rammen

Domicil

Sara Lee

Et levende centralrum forener fløjene

Kontorhus

Stenfiskerkajen

Lys og skygge på kajen

Bolig

Sømosen

Sydspansk stemning i Ballerup

Uddannelsescenter

Transportskolen TEC Hvidovre

Funktionaliteten er et ”must”

Bolig

Æblehaven

Æbler i mosen