C. Reinhardt

:
Februar 2011

C. Reinhardts domicil i Ballerup artikulerer sig tydeligt, men uden høje råb. Mannik & Storm Arkitekter arbejder med grafiske virkemidler og kendte materialer. Søjlemotivet er et gennemgående tema.

Husets etager forbindes af gangbroer og en markant hovedtrappe i stål udført af CSK Stålindustri A/S. De karakteristiske Tilo Skyline-gulve af eg fra Woodfloor har en imponerende plankebredde på helt op til 280 mm.

Indgangspartiet til C. Reinhardt er indrammet af de sorte aluminiumskassetter. Lukningsentreprenøren Glasalu fra Esbjerg stod for den del af opgaven, inklusive centerrummets oven- og sidelys.

previous next

Hjertet i centrum

Et nyt domicil og lager til C. Reinhardt A/S, den danske agent for Suzuki, er udviklet med afsæt i det centrale atrium, hvor al aktivitet tager sin begyndelse

Byggefakta

C. Reinhardt A/S
Industriparken 21
2750 Ballerup
Danmark

Bygherre:
C. Reinhardt A/S
Bygherrerådgiver:
Go-Consult v/ Gert Olsen
Arkitekt:
Mannik & Storm A/S
Hovedentreprenør:
Georg Berg A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
8800 kvm.
Byggesum: 
100 mio. kr.
Byggeperiode:
juli 2009 - september 2010

Arkitekter får tit at vide, at de er mere optaget af arkitekturens ydre skønhed end af de værdier, der findes indenfor murene. Det er ikke tilfældet i et nyt domicil for C. Reinhardt i Ballerup, dansk agent for motorcyklen Suzuki.

- Tværtimod, forklarer arkitekten Ulrik Storm fra Mannik & Storm A/S Arkitekter. Dette hus er tegnet indefra med afsæt i, at vi overtog virksomhedens eksisterende kontorhus på adressen. Dele af det blev fjernet; foran resten af det gamle hus har vi projekteret det nye hovedkontor, planlagt med afsæt i det centrale fællesrum, der således forbinder lager og administration.

Ulrik Storm uddyber, at det tværgående atrium er C. Rein­hardts hovedpulsåre, hvor trafikken vil udfolde sig i den travle hverdag. Her kan man afvikle kunde- eller medarbejderrettede aktiviteter, og her kan hverdagens uformelle møder finde sted. Samtidig får man et indtryk af husets dybde, når man ankommer gennem hovedindgangen ved atriets midte. Her er der kig tværs igennem kontorfløj, atrium og lager.

Markering af lager

Plandisponeringen udvikler sig omkring atriet, så administrationsfløjen i to etager har front mod Industriparken og syd, mens show­room, lagerstyring og de 3.000 kvm højlager ligger på atriets nordlige side og strækker sig ind på grunden, tilgrænset af Ballerup Byvej. Lagerbygningen markeres af et skift til sorte betonelementer i imponerende 8 m ubrudt højde med synlige skærver. Videre mod nord er byggeretten udnyttet med endnu en kontorbygning – til udlejning, planlægger C. Reinhardt.  De ekstra 3.400 kvm er opført i samme byggesag, med samme arkitekt og hovedentreprenør og i et beslægtet formsprog.

Atriet

Arkitekturens ønske om at planlægge indefra er også årsagen til, at Reinhardts gæster – og sikkert også medarbejderne – bedst forstår husets karisma ved ankomsten til det centrale atrium. Det er netop ikke det sædvanlige glasbur, men karakteriseret af et sidelys, suppleret af tilsvarende beskedne rytterlys. Imellem dem er der lukket dæk, indesluttet af den bærende stålramme i HEB240 mm fra CSK Stålindustri, der holder både dæk og lys.

Løsningen er et godt bevis på, at mindre ikke nødvendigvis er ringere, for dagslysets indfald i Reinhardts bygning er både rigeligt og afvekslende; for med rytmen, der taktfast slås af lukkede partier overfor åbne, forstår vi rigtigt at værdsætte forskellen mellem dem.

- Og med mindre glas opnår vi en bedre klimastyring i et hus, der sætter pris på en flad, demokratisk organisation, hvor alle har lige adgang til hele huset, forklarer arkitekt MAA Ulrik Storm.

Arkitekterne har virkeliggjort et gennemgående grafisk stærkt søjletema ved hjælp af lukkede partier af hvid beton, mens andre er beklædt med sort, patineret zink. Kontrasterne brydes af glaspartier med opluk fra Glasalu.

Lukningen

Glasalu, der er et selskab i Hansen Group, har løst lukningsopgaven i huset med et program af Hansen profilsystemer som Hansen Fenster® – til opluk – Hansen Millennium® – til rytterlysene – og Hansen Fasad® i den smalleste 50 mm version til facadepartierne. Udtrykket er ekstremt slankt og åbent med en fin udspænding til bl.a. de opulente zinkkassetter omkring indgangspartiet.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 5

Domicil

C. Reinhardt

Hjertet i centrum

Forskningscenter

Center for Protein Research

Proteinforskning i fleksible rammer

Domicil

Danva

Domicil i vandets tegn

Sport

Ejby Aktivtetscenter

Fra bedaget hal til moderne aktivitetscenter

Domicil

EnergiMidt

Klædt i dynamisk solcellearkitektur

Domicil

Eurowind Energy

Vinddomicil med vinger

Skole

Frederiksborg Gymnasium & Hf

Kunsten rykker i nye lokaler

Domicil

Gentofte Skøjtehaller

Arkitektur i minusgrader

Sport

Jyske Bank Boxen

En venue, der vil noget

Skole

Kirkebakkeskolen

Når folk og rum følges ad

Kulturcenter

Kulturværftet

Kulturværftet har lagt til kaj

Domicil

Lemvigh-Müller

Eminencen i Herlev

Sport

Lyseng Idrætscenter

Rustik multihal med orange skær

Transportcenter

MAN Last & Bus

Tysk grundighed med dansk effektivitet

Bolig og kontor

MunkePorten

Facadekunst i Hillerød

Sport

Nordkraft, DGI

Fra rå industri til moderne idrætsmekka

Pengeinstitut

Nykredit Roskilde

Finanshus med højt til loftet

Hospital

OUH Patienthotel

Plads til patienterne

Kulturcenter

Skuespilhuset

Teatrets hus. Version 5