Ørnumvej 6
2420
Korsør
Danmark
Allerede ved ankomsten til Hotel Grand Park i Korsør står det klart, at her venter en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. Det store hotel nærmest tager imod sine gæster med åbne arme. Med sine to fløje, der omkranser den store parkeringsplads, bliver gæsterne automatisk ført frem til den store hovedindgang, hvor der er adgang til en stor, lys og indbydende reception. Dette er et hotel, hvor der bliver lagt stor vægt på, at man som gæst skal føle sig velkommen og godt tilpas.
Indtrykket bliver understreget, når man bevæger sig rundt i de to fløje, der udgør hotellet. Lyse og indbydende farver overalt, der sammen med store vinduespartier sikrer maksimalt lysindfald. For slet ikke at tale om den frie udsigt til den omkringliggende natur og, nok så væsentligt, den imponerende Storebæltsbro, der kan ses næsten hvor som helst, man opholder sig i Korsør.
Det kræver en vis skarpsindighed at spotte, hvor hotellets nye fløj er placeret. Bygningen er, med sine 28 nye værelser, bestemt af en anseelig størrelse. Men der er lagt stor vægt på, at den nye fløj stilmæssigt falder naturligt i med resten af hotellet.
Udvidelsen har været nogle år undervejs. Ejerne i konsortiet Tårnborg Park Hotel A/S udskrev i 2008 en arkitektkonkurrence, hvor man efterlyste bud på, hvordan en udvidelse kunne gribes an. Vel at mærke en udvidelse, der kunne blive fulgt op af flere i fremtiden.
Tilfældet ville, at det blev Schwartz Arkitekterne A/S, der vandt konkurrencen. Det var samme arkitektfirma, der tegnede tegningerne, da hotellet blev bygget i 1989, og det var den i hotelkredse så velkendte Asger Mortensen, der stod bag. Dengang hed det Tårnborg Park Hotel, hvor navnet Tårnborg refererer til et nu nedlagt gods i Korsør, på hvis jorde hotellet er opført. Tilbage af det gamle gods er i dag kun hovedbygningen, der står som et centralt midtpunkt i det store hotelkompleks.
Et konsortium med otte medlemmer overtog hotellet i 1998 og ændrede dets navn til Hotel Grand Park.
Hotel Grand Park er et populært konferencecenter. Men også mange turister finder vej hertil i turistsæsonen. Derfor var der mange krav og ønsker fra bygherrens side at tage hensyn.
MT Højgaard A/S vandt totalentreprisen, da denne blev sendt i licitation, og i november 2010 begyndte byggeriet. Det skulle blive indledningen til et særdeles godt og velfungerende samarbejde mellem totalentreprenør, den rådgivende ingeniør Henry Jensen A/S fra Odense og bygherren.