Hvidbjerg Strand Feriepark

:
september 2017
Hvidbjerg Strandhotel - facade

Hvidbjerg Strand Feriepark er et af ti projekter i Danmark, som har fået dispensation til en placering tæt på kysten. Det sorte strandhotel, der rummer 24 lejligheder og de 25 strandvillaer, ligger i sidste klitrække ud mod Vesterhavet i udkanten af Blåvand.

Hvidbjerg Strandhotel - gavle

Strandvillaerne er opført i færdigproducerede træelementer med stråtækte tage. Bag den enkle arkitektur står Arkitektfirmaet Vest A/S i samarbejde med Baks Arkitekter ApS.

Hvidbjerg Strandhotel - lofter

Lofterne i strandvillaerne er beklædt med Troldtekt og trælister, der sikrer en god akustik, og som samtidig skaber en hyggelig og varm atmosfære.

Hvidbjerg Strandhotel - lejlighed

Hotellejlighederne emmer af gammeldags badehotelstemning – ikke mindst takket være de stribede tapeter, som er sat op af TJ Malerfirma, der også har malet de høje træpaneler.

Hvidbjerg Strandhotel - gulve

Der er gulvvarme i alle rum i både strandvillaer og hotellejligheder. Der er anvendt et energibesparende og højeffektivt system fra Schlüter Systems KG kaldet Bekotec Therm.

Hvidbjerg Strandhotel - badeværelse

Badeværelserne på strandhotellet er holdt i en romantisk stil med hvide fliser, nostalgisk porcelæn og armaturer – alt sammen leveret af Steff Byg A/S.

Hvidbjerg Strandhotel - køkken

Lejlighederne i strandhotellet har hver et funktionelt køkken.

previous next

Strandhotel i første klitrække

Gennemtænkt arkitektur og gedigne materialer kendetegner Hvidbjerg Strandhotel – tæt på vandkanten ved Blåvand

Byggefakta

Hvidbjerg Strand Feriepark
Hvidbjerg Strand
6857 Hvidbjerg
Danmark

Bygherre:
Hvidbjerg Strand Feriepark ApS
Bygherrerådgiver:
Arkitektfirmaet Vest A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Vest A/S, Baks Arkitekter ApS
Ingeniør:
Fuldendt, Rådgivende Ingeniører
Areal:
3620 kvm.
Byggesum: 
70 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2016 - juni 2017

I forreste klitrække, med blæsten ind fra vest og et imponerende kig ud over et brusende Vesterhav, har familien Slaikjær, der i forvejen driver Hvidbjerg Strand Feriepark med femstjernet campingplads, badeland, legeland og wellness-center, nu etableret et treetagers strandhotel med 24 luksuriøse hotellejligheder og 25 strandvillaer i form af rækkehuse med plads til hver seks personer.

Den helt ekstraordinære placering tæt på kystlinjen er resultatet af regeringens ambition om at styrke turismen i Danmark ved at skabe nye attraktioner langs kysterne. Hvidbjerg Strandhotel med tilhørende strandvillaer er således et af ti projekter, der som en del af en forsøgsordning har fået dispensation til en placering tæt ved den gældende strandbeskyttelseslinje, som oprindelig blev vedtaget ved lov i 1937.

Den unikke placering forpligter, og den forpligtelse har bygherrerne bag det omfattende projekt på Hvidbjerg Strand i Blåvand i høj grad taget på sig. Både i forhold til arkitekturens æstetiske kvaliteter men i høj grad også i valget af materialer, der matcher den barske natur og tåler det hårde klima helt ude ved kysten.

Projektet er blevet til inden for en stram lokalplan med krav om bl.a. stormflodssikring. Der har ligeledes været stillet krav til bygningernes størrelse, højde, placering på grunden, materialer og farveholdning.

– Ideen har været at bygge et hotel, der i sin fremtoning minder om svundne tiders badehoteller, men i et mere nutidigt formsprog med gode og solide materialer valgt i respekt for det naturskønne område, fortæller arkitekt Kjeld Pedersen fra Arkitektfirmaet Vest A/S, der har udviklet projektet sammen med Baks Arkitekter ApS. Arkitektfirmaet Vest har samtidig fungeret som bygherrerådgiver for en meget engageret bygherre, der aktivt har budt ind med forslag til arkitektur og materialer.

Hotel med luksuslejligheder

Centralt i projektet står et treetagers strandhotel med 24 lejligheder hver med plads til fire personer. Lejlighederne er henholdsvis 50, 52 og 58 kvm – hver fordelt på to værelser, med separat toilet og bad samt et køkken/alrum. Alle værelser har altan, balkon eller terrasse – de øverste med en imponerende udsigt over havet. Udvendigt er hotelkomplekset beklædt med præfabrikerede, sortmalede lodrette træelementer. Elementerne er malet fra fabrikken, men de er ifølge TJ Malerfirma, der har haft hele malerentreprisen både ud- og indvendigt, blevet malet en gang til med en særlig vejrbestandig træbeskyttelse baseret på alkydmodificeret akryl. Teknologien sikrer en fleksibel film, der er meget farve- og glansbestandig, og som tåler vind og vejr.

De sorte facader får kontrast af grålakerede trævinduer med sprosser og gennemgående rækker af grå træterrasser. Taget er belagt med kobber, som med tiden vil patinere grønt. Valget af materiale til tagbeklædning har krævet et særskilt anlæg til opsamling og rensning af regnvand. Et af flere særkrav, der knytter sig til byggeriet.

Adgang til værelserne foregår ad svalegange, der understreger et åbent byggeri, hvor natur og lys hentes indenfor.

Indvendigt har arkitekterne også, sammen med bygherre, tilstræbt en lys sommerstemning, som man kender den fra de traditionelle badehoteller, det vil sige gangarealer, værelser og stuer beklædt med hvide træpaneler i 120 cm højde og vægge beklædt med stribede tapeter.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2017 nr. 4

Sport

Aabenraa Multiarena

Dynamiske rammer  for fysisk aktivitet

Hotel og konference

Cabinn Metro

Langtid til lavpris

Bolig

Grønnedalsparken

Grøn boligfornyelse

Bolig

Grønttorvet Valby

Forår på Grønttorvet

Hotel og konference

Hvidbjerg Strand Feriepark

Strandhotel i første klitrække

Sport

Jysk Park

Stadion med elegante krumninger

Kulturcenter

Køge Kyst

Køges bagside  bliver til forside

Offentlige kontorer

Middelfart Rådhus

Nyt rådhus i svævende formsprog

Domicil

Mærsk Domicil

Maritim identitet ved havnen

Domicil

Orbicon A/S

Ægte grønt

Bolig

Pærelunden

Fart på Trekroner

Offentlige kontorer

Storstrøm Fængsel

Stjerneformet fængselsby

Skole

Sønderlandsskolen

Spektakulær legeplads  på taget

Bolig

Tibberupparken afd.6

Almene boliger i fællesskabets tegn

Hotel og konference

Wakeup Aarhus

Oliemøllen blev til moderne hotel