Glostrup Park Hotel

:
juni 2016
Glostrup Park Hotel - Orangeriet

Glostrup Park Hotels nye konferencecenter, kaldet Orangeriet, er en helt selvstændig bygning, der ligger i den nordlige ende af Glostrups fine bypark.

Glostrup Park Hotel - Indgangspartiet

Tilbygningen til hotellet holder stilen fra en tidligere tilbygning fra 2003 – kun indgangspartiet i kobber knytter an til brugen at kobber i konferencecenteret.

Glostrup Park Hotel - Restauranten

Restauranten til 300 gæster har højt til loftet, synlige trækonstruktioner, vægge beklædt med mørke kolumbasten og en fin udsigt til Byparken.

Glostrup Park Hotel - Materialer

Konferencecenteret er udført i udsøgte materialer og rummer en stor foyer, 14 nye møde- og konferencelokaler, restaurant samt tilhørende faciliteter.

Glostrup Park Hotel - Hoteltilbygningen

Hoteltilbygningen rummer, ud over en flot foyer, 54 nye værelser og yderligere ni mødelokaler.

Glostrup Park Hotel - Trapper

Den elegante, fritstående betontrappe er leveret af PL Beton A/S og forbinder konferencecenterets stueetage med det nedre niveau, der har direkte adgang til parken.

previous next

Hotel med ekspressivt kobbertag

Dissing+Weitling architecture har med fin sans for hotellets historik og den omgivende natur forestået en markant udvidelse af Glostrup Park Hotel

Byggefakta

Glostrup Park Hotel
Hovedvejen 41
2600 Glostrup
Danmark

Bygherre:
I/S Difko XXVIII, Glostrup Park Hotel
Totalrådgiver:
Dissing+Weitling architecture A/S
Arkitekt:
Dissing+Weitling architecture A/S
Hovedentreprenør:
Einar Kornerup A/S
Ingeniør:
Tyréns A/S
Andre aktører:
Yards Landscape
Areal:
6929 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
juni 2013 - april 2016

Med nybyggeri og udbygning i to etaper og en samlet investering på over 175 mio. kr. satser det firestjernede Glostrup Park Hotel stort på det voksende marked for konferencer og møder. Etape 1 er et nyt konferencecenter på 2.790 kvm kaldet Orangeriet. Bygningen indeholder 14 nye møde- og konferencelokaler, restaurant med plads til 300 gæster samt tilhørende faciliteter.

Etape 2, der er en 4.139 kvm stor udvidelse af de eksisterende bygninger, rummer bl.a. 54 nye, store hotelværelser og yderligere ni mødelokaler. Projektet er tegnet af Dissing+Weitling architecture, der også står som totalrådgiver på projektet, mens Tyréns A/S har varetaget alle ingeniøropgaver. Einar Kornerup A/S har været hovedentreprenør på begge etaper.

Tilbygninger i etaper

Glostrup Park Hotel ligger ud til den stærkt trafikerede Hovedvejen mod nord, men har på sin østlige side den meget charmerende bypark. Hotellets oprindelige hovedbygning ligger parallelt med Hovedvejen, let tilbagetrukket. En L-formet tilbygning fra 2003, tegnet af Friis & Moltke, tilføjede wellnesscenter, flere mødelokaler samt 72 værelser, og lægger sig tættere på Hovedvejen, mens den vender sin anden længe mod Byparken. Mellem tilbygningen og en selvstændig restaurantbygning i parkens nordvestlige ende blev der samtidig skabt en ny plads.

Etape 1 i det nye projekt, konferencecenteret, er en vinkelformet bygning med et meget ekspressivt kobbertag, som er placeret ud mod Byparken. Det var meningen, at den eksisterende restaurant Byparken fra 1949 skulle danne grundstammen i det nye byggeri, men bygningen brændte i 2013, hvilket gav arkitekterne mere frie hænder.

Sammenhæng i byggeriet

Ud mod Hovedvejen og mod resten af hotellet fremstår konferencecenteret i lighed med de eksisterende bygninger i hvidmalet mur med mindre vinduespartier, der begrænser støjpåvirkningen, men ind mod Byparken åbner huset sig for alvor op med store glasfacader og terrasser i flere niveauer. Selv om bygningen er i ét plan mod vejen, sikrer en nedsænkning i terrænet, at der ud mod parken er brugbare rum i to niveauer.

– Med tanke på, hvordan hotellet har udviklet sig gennem tiden med nye tilbygninger, har det været vigtigt for os at skabe en naturlig sammenhæng mellem det nye og det gamle frem for at fokusere på at gøre vores egen arkitektur gældende, siger arkitekt maa Daniel Hayden, der er partner i Dissing+Weitling architecture.

– Nogle gange indebærer det at være en god arkitekt, at man nedtoner sin egen rolle og lader sammenhængen og miljøet og andre faktorer komme til udtryk. Det specielle ved dette projekt var, at vi skulle bygge et hus ud til den meget flotte park, så vores overvejelser gik på, hvordan man orienterede huset mod udsigten og inddrog naturen mest muligt i rummene, samtidig med at huset jo skal fungere året rundt – også når parken er bar eller dækket af sne den ene halvdel af året. For at få de to verdener til at mødes har vi ud mod vejen og det eksisterende byggeri placeret de mere lukkede funktioner i en tung kerne, mens vi ud mod parken har lagt de store lokaler og mere udadvendte funktioner, fortæller Daniel Hayden.

Orangeriet

Også inde i bygningen er der arbejdet meget med materialerne og stofligheden. Kobberbelægningen fra taget og indgangspartiet trækkes ind i loftet over receptionsområdet; gulvene er beklædt med store naturstensfliser fra Nordvestspanien, væggene i restauranten med mørke kolumbategl. En åben pejs tilføjer foyeren hjemlig hygge og tyngde.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 3

Hospital

Det Nye Universitetshospital (DNU), S2

Markant og central bygning i Det Nye Universitetshospital

Hotel og konference

Glostrup Park Hotel

Hotel med ekspressivt kobbertag

Bolig

Havhuset, Strandlodden 3

Havhus med skyline

Kontorhus

Jyske Bank-kontorhus

Kubisk, fleksibel kontorbygning

Ungdomsbolig

Kousgaards Plads Ungdomsboliger

Svævende ungdomsboliger med fem facader

Bolig

Krøyers Plads, etape 2

Om at bo midt i historien

Plejecenter og genoptræning

Lions Park Birkerød

Lions brøler højt i Birkerød

Produktionsanlæg

Løgumkloster Fjernvarme

Varmeværk med dynamisk facade

Bolig og kontor

Plaza

Nyt tårn på Aalborgs skyline

Hospital

Regionshospitalet Randers

Sammenbygning med røde tegl

Bolig

Robinielunden

Modulære lavenergiboliger

Produktionsanlæg

Scanflavour

Dynamisk fabriksbyggeri i stor skala

Bolig

Skibbroen

En plads ved kajen

Offentlige kontorer

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ordensmagten har fået ordnede forhold

Bolig

Teglværksbyen, etape 1

Teglværksbyen – en selvstændig kanalby på Teglholmen

Kontorhus

Turbinehuset

Storbyens kontorkollektiv