Tectura
Søndre Ringvej 55
2605
Brøndby
Danmark
Det er bestemt ikke synligt, at softwarefirmaet Tecturas nye hovedkvarter i Brøndby indtil for kort tid siden var en nedslidt, gammel fabriksbygning, der på rekordtid er blevet forvandlet til et tidssvarende domicil for den danske afdeling af det internationale softwarefirma. Forvandlingen er et vellykket eksempel på, hvor hurtigt et projekt kan føres igennem, når samarbejdet mellem alle byggeriets parter og leverandører fungerer glat.
Fra at der blev lavet en aftale om den valgte bygning og projektet gik i gang i februar 2008 og til at lejeren kunne flytte ind i de færdigmøblerede lokaler i midten af juli, gik der altså kun fire måneder. FrederiksenArchitects, der er ejet af Eva og Bo Frederiksen, har været arkitekt på sagen. FrederiksenArchitects er et ret nystartet firma, som er blevet dannet efter en opsplitning af Frederiksen + Knudsen Arkitekter.
Tectura, som er verdens største Microsoft Business Solutions Partner, leverer forretningsløsninger baseret på Microsofts teknologier – løsninger, som på basis af eksisterende software tilpasses til den enkelte kundes behov. Firmaets københavnske afdeling har hidtil haft til huse i et kontorhotel, og den løsning passede i og for sig virksomheden udmærket forklarer Bo Frederiksen. Et kontorhotel er en fleksibel løsning, og da hotellet stiller alle møbler og faciliteter til rådighed, behøver lejeren ikke at bekymre sig om driften af kontorer og bygninger.
- Med over 100 medarbejdere betalte de dog temmelig meget, og de har efter flytningen nok omkring fået halveret deres omkostninger til kontorer. Vi kom i kontakt med dem helt fra starten af processen, hvor de fortalte, at de var interesserede i nye kontorer til 120-130 medarbejdere. Det er jo ideelt at komme ind så tidligt, så vi startede med at lave en workshop for dem for at afdække deres behov, og som hjælp til at udvikle et rumprogram. Derefter var vi rundt sammen og kigge på forskellige lejemål, som passede nogenlunde til kravene. Vi overvejede også om de skulle have noget helt nybygget, men det viste sig ikke at være realistisk i forhold til tidshorisonten, fortæller Bo Frederiksen.
Bygningen i Brøndby viste sig med sine to etager at passe fantastisk godt, både med hensyn til areal og struktur i forhold til, hvordan det gerne skulle organiseres – fire etager ville gøre det hele for spredt, mens det ville flyde for meget ud på én etage.
Bygningen er opført i 1960-61 og derefter tilbygget af et par omgange i 1964 og 1980. Tidligere husede den en SKF kuglelejefabrik med tilhørende administration og senest et smedefirma, og den fremstod temmelig nedslidt og forladt ved overtagelsen.
En meget væsentlig årsag til den vellykkede byggeproces er ifølge Bo Frederiksen det gode samarbejde med bygherre/udlejer, som også har været entreprenør på opgaven, og som har udvist stor fleksibilitet undervejs.