SimCorp
Amager Boulevard 6
2300
København
Danmark
En af de mest attraktive beliggenheder for erhvervsbyggeri i København er Ny Tøjhusgrunden, som ligger ud mod Amager Boulevard. Området tæt på voldene var under vand indtil man i 1888 påbegyndte en opfyldning for at kunne bebygge det. Det var hæren, som havde brug for mere plads til produktion og opbevaring af våben. Nedrivningen af hærens gamle bygninger begyndte i 1975, men først i 1998 overgik området fra forsvaret til Freja Ejendomme, et statsligt selskab, der står for salg af statslige bygninger og grunde.
Placeringen tæt på centrum er ret ideel med udsigt over de gamle bastioner og Stadsgraven. Samtidig er man tæt på Metro, tog- og busforbindelser og med lufthavnen, motorvej og de nye byområder i bl.a. Ørestad inden for rækkevidde.
På Amager Boulevard 6, i daglig tale AB6, er opført det sidste i rækken af store byggerier ud mod Amager Boulevard. Det er de to norske selskaber Hathon Eiendom A/S og Snefonn A/S, der sammen har dannet det danske selskab Hafonn A/S, som står bag udvikling og opførelse af AB6. Hjørnegrunden blev i 2004 købt af Hafonn, og i sommeren 2006 blev der skrevet under på totalentreprisekontrakten.
På baggrund af en indbudt konkurrence med oplæg af arkitektfirmaet Dissing + Weitling A/S og med KPC Byg A/S som totalentreprenør blev byggeriet udviklet til at huse et eller flere større eller mindre domiciler. Den største lejer er softwarefirmaet SimCorp, der benytter 14.900 af bygningens i alt 22.500 kvm som hovedkvarter. Andre lejere er VP Securities A/S og Secunia APS.
SimCorp er et dansk IT-firma med afdelinger i flere lande. Firmaet udvikler finansielle systemer til store finansielle institutioner som banker og forsikringsselskaber over hele verden.
Arkitekt Claus Hovmand Knudsen var med til at tegne huset som arkitekt hos D+W, og da SimCorp var kommet om bord som lejer, og det derved var sikret, at projektet blev en realitet, skiftede han over til Albæk Byggerådgivning ApS som byggerådgiver for bygherre, hvor han har haft den daglige ledelse af projektet, herunder kontakt til myndigheder, entreprenør, lejere og arkitektfirmaet.
- Med en grundplan på 70×70 m har vi måttet lave en masse indskæringer, underskæringer og gårdrum med det formål at trække lyset ned alle steder i bygningen. Resultatet er en kompleks bygning med planer, der forskyder sig og ændrer sig for hver etage. Det har gjort det til et spændende hus at bevæge sig rundt i og sikrer sammen med den lille dybde på de enkelte bygningskroppe, at der er godt dagslys i alle rum. Mod syd og øst er der indskæringer over 2. sals niveau med tagterrasser ovenpå, mens der mod nord og syd er underskæringer og et gårdrum eller atrium hele vejen op, siger Torben Lindquist fra Dissing + Weitling.
Udover de centrale trapper er der også flere kerner med bitrapper, som muliggør indretning af lejemål i forskellige størrelser og samtidig tilgodeser krav til flugtveje m.m.
SimCorp har hele 4. og 5. sal og omkring halvdelen af etagerne fra stuen op til og med 3. sal. Firmaet har sin egen indgang med reception og loungeområde, eget køkken og kantine. Resten af stueetagen bruges til undervisningslokaler og forskellige faciliteter.