TDC One
Teglholmsgade 1
2450
København C
Danmark
Med projektet One Domicile har TDC udvidet sit eksisterende hovedsæde på Teglholmen. TDC har derved samlet sine aktiviteter fra adresser rundt om i København, ikke mindst det gamle Telefonhus i Nørregade, som gennem mange år var hovedkvarter for KTAS. Med udvidelsen samles alle firmaets administrative funktioner i komplekset på Teglholmen.
En indbudt konkurrence baseret på TDC’s byggeprogram blev vundet af Sjælsø Gruppen A/S med et forslag udarbejdet af Sjælsø i samarbejde med DesignGroup Architects (DGA).
Hansen, Carlsen & Frølund A/S, i daglig tale HaCaFrø, har været enerådgiver på ingeniørsiden, både på konstruktioner, el, ventilation og VVS.
V8 Construction A/S, der også arbejder som total- og hovedentreprenør, og som har både arkitekt og ingeniører ansat, har i denne sammenhæng arbejdet som en slags udførende rådgiver eller styringsrådgiver for Sjælsø Gruppen, og har stået for både byggestyring og været projekteringsansvarlig i tæt samarbejde med arkitekt og rådgivende ingeniør. V8 har også stået for kontrakt og samarbejde med underentreprenørerne og har været ansvarlige for, at budget og tidsplan blev overholdt, og at kvalitetsniveauet levede op til den aftalte standard.
Bygherre er KTAS Pensionskasse, mens TDC står som lejer. Udvidelsen giver plads til omkring 400 medarbejdere.
En del af det ledige areal på TDC’s område er udnyttet til den 9.300 kvm store udvidelse, som ligger ud mod hjørnet Teglholmsgade/Vestre Teglgade. Byggeriet består af to kontorfløje og en mellembygning, der dels forbinder de to fløje, og dels indeholder mødefaciliteter.
Den største fløj, som vender ud mod Teglholmsgade, kobler sig på det eksisterende kompleks. Undervejs i projektet blev det besluttet, at indgangspartiet fremover skulle fungere som hovedindgang til hele komplekset, og den eksisterende hovedindgang er derfor blevet ændret til personaleindgang. Det dobbelthøje rum, som klart er markeret i facaden med en bred trappe og et stort glasparti, indeholder reception, garderobefaciliteter og en gæstekantine med anretterkøkken. En skulpturel, frithængende ståltrappe i et atrium i hele bygningens højde forbinder kontoretagerne.
I den oprindelige plan var begge fløje udlagt som lige, men undersøgelser foretaget af fra DGA, TDC og Plan og Arkitektur godtgjorde, at der tidligere har ligget en svagt kurvet bygning kaldet ’bananhuset’ som fulgte det oprindelige vejforløb, så den løsning blev inddraget for at få et flottere forløb, hvor bygning og vej følger samme kurve. Teglholmsgade er på nuværende tidspunkt lige på dette sted med et lille knæk, men det er planen at gaden i forbindelse med en fremtidig omlægning tilbageføres til sin kurvede form.
Fløjene, der i længderetningen er orienteret øst-vest, rummer kontorer i større forløb, afbrudt af enkelte cellekontorer og skærmvægge. Kontorarealerne er udlagt på begge sider af et gangforløb, som er markeret af et nedsænket loft, der også rummer tekniske installationer. Gangforløbet markeres i gavlene med et vertikalt glasbånd, mens kontorafsnittet på den ene side af gangen skyder sig ud som en selvstændig blok eller volumen i gavlen. Sagsarkitekt Morten Overgaard forklarer:
- Overordnet set dannes husets udtryk af de murede længebygninger kontrasteret af mellembygningen i glas. Et vigtigt element i tagetagen på længerne, er de åbne altangange, der fungere som udvendigt opholdsområde for penthouse-etagerne. Det udkragede tag lægger sig som en flad skive øverst.