Vestegnen HF & VUC

:
september 2016
Vestegnen HF & VUC - Facaderne

Vestegnen HF & VUC i Rødovre. Facaderne er udført med lodretstillede alu-lameller med bagvedliggende plade­beklædning i flere farver. Hoved­entreprisen er løftet af Daurehøj Erhvervsbyg A/S.

Vestegnen HF & VUC - Tagterrassen

Supplerende til de lyse og åbne miljøer inden døre kan både pauser og undervisning trækkes udenfor på denne tagterrasse, særligt indrettet med specialbygget inventar i Daurehøj Erhvervsbygs hovedentreprise.

Vestegnen HF & VUC - glasvægge

Den nye skolebygning er ekstremt åben og transparent. Effekten opnås ikke mindst med den udstrakte anvendelse af glasvægge og -døre fra Skandi-Bo A/S, bl.a. med udenpåliggende glas.

previous next

Skolen er åben

Moderne læring er transparent, fleksibel og åben. Det fremgår af en ny undervisnings­bygning til Vestegnen HF & VUC’s afdeling i Rødovre

Byggefakta

Vestegnen HF & VUC
Egegårdsvej 79
2610 Rødovre
Danmark

Bygherre:
Vestegnen HF & VUC
Bygherrerådgiver:
Horten A/S
Totalrådgiver:
H+Arkitekter
Arkitekt:
H+Arkitekter, Rørbæk & Møller Arkitekter ApS
Hovedentreprenør:
Daurehøj Erhvervsbyg A/S
Ingeniør:
Bascon A/S
Areal:
2800 kvm.
Byggesum: 
60 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2015 - juli 2016

Rødovre Kommune har ambitioner om et dynamisk og aktivt bycentrum, der kan tiltrække folk fra alle lag af samfundet og i alle aldre. I området ved de centrale trafikårer Tårnvej og Tæbyvej sker det også med en målsætning om en koncentration af kultur- og uddannelsesinstitutioner.

Københavns Tekniske Skoles Rødovreafdeling og Kulturhuset Viften får derfor en ny nabo, som er endnu et vartegn for Rødovres vækst: En nyopført bygning til den lokale aflægger af Vestegnen HF & VUC.

Projekteringen har H+ Arkitekter leveret med afsæt i et ønske fra bygherrens side om at skabe optimale rammer for voksenuddannelserne lokalt i Rødovre. Bygningen er opført som et kubisk volumen med en facade af lakerede aluminiumslameller i grå og gyldne nuancer. Lamellerne er monteret med forskudte afstande lodret, vandret og delvist foran glaspartierne. Bag lamellerne er monteret farvede felter af facadesystemet Rockpanel, der styrker dybdevirkningen og tilfører variation efter synsvinklen på bygningen. Generøse glaspartier trækker dagslyset ind i byggeriet og afspejler bygningens indre liv, som også formidles af en udstrakt brug af skillevægssystemer i glas fra Skandi-Bo A/S.

Hovedentreprenøren Daurehøj Erhvervsbyg vurderer virkeliggørelsen af H+ Arkitekters projekt som en “historisk spændende og udfordrende opgave” med et indre atrium, hvis grænser drejer om sig selv i en kontinuerlig bevæg­else, hvorfor ingen afgrænsninger er ens og et studie i statik med både søjledragerkonstruktioner og bærende bagvægge i betonelementer (DS Elcobyg).

– Det var en kompleks geometri og et ekstremt åbent hus med masser af akustiske opgaver, som vi sammen fandt fine løsninger på. Det blev en proces, der gav os ny viden og læring, lyder anmeldelsen fra direktør i Daurehøj Erhvervsbyg Martin Birger Daurehøj.

Birger Daurehøj tilføjer, at det var et velbegrundet valg at lade Vestegnen HF & VUC i Rødovre opføre i en hovedentreprise, fordi den økonomiske ramme for en totalentreprise ville have været ekstremt svær at beregne.

Glasvægge og -døre

Projektets altoverskyggende temaer var transparens, fleksibilitet og åbenhed. Bygningen gennemskæres fra stueplan til øverste etage af det centrale atrium, der skaber visuel forbindelse på tværs og trækker lys ind i hele huset. Alle undervisningslokaler vender ud mod atriet og et fælles undervisningstorv, kun afgrænset af glaspartier fra gulv til loft for at understøtte den aktiverende undervisningsform.

Det er Skandi-Bo, der har været central i etableringen af den transparente indretning med et bredt program af glasvægge i flere klassificeringer, herunder brandsikrede vægge, vægge med lydreduktion og glasvægge uden klassifikation.

Der er god nyhedsværdi i en særlig løsning, udviklet af Skandi-Bo sammen med H+ Arkitekter, der ønskede glasdøre i særlig udgave med indeliggende profil­rammer. Selv om det 70 mm brede aluprofil ligger mellem to lag hærdet eller hærdet lamineret glas (lyd- og brandversioner), er profilet ekstruderet, så ruden stadig er beskyttet af en profilfals.

– Med denne konstruktion opnås en helt særlig æstetik, som H+ Arkitekter har ønsket, men også en øget lydreduktion på grund af den større afstand mellem glassene, påpeger direktør i Skandi-Bo, Lars Birk Biller.

Skandi-Bo oplyser, at der er leveret et fuldt program af døre og væg­ge til både undervisnings- og ad­ministra­tionsrum, ikke mindst til vægge og døre ud mod atriets gallerier og balkoner.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2016 nr. 4

Skole

Aabybro Skole

Skole med levende tagkonstruktion

Ungdomsbolig

Aurora

Ungdomsboliger i siloens tegn

Ungdomsbolig

Cortex Park

Cool og rå boliger for unge

Uddannelsescenter

DTU Biosustain, bygning 220

Forskudte planer til forskning

Uddannelsescenter

DTU, bygning 303A

Auditorier i totalmodernisering

Skole

Frederiksbjerg Skole

Skole som terrasseret monolit

Bolig

Frikvarteret

Landsby all inclusive

Hotel og konference

Hotel Fårup

Hotel i forklædning

Bolig

Langkærparken

Trætte boligblokke i Tilst fik nyt liv

Kontorhus

MultiFlex Office

Fremtiden er fleksibel

Kontorhus

Plaza II og III, Pandora

Havnens smykkeskrin

Offentlige kontorer

Retten i Aarhus

Historisk retsbygning respektfuldt renoveret

Offentlige kontorer

Retten i Svendborg

Retten er sat med havkig

Ungdomsbolig

Slagtehusene, 1. etape

Ungdomsboliger i historiske slagtehuse

Sport

Ørestad Skøjtehal

Funktionelt sportspalads